Site icon Lykten

Drepte kjærestens far – kan regne med 3 års fengsel og være fri neste sommer

Han kan regne med å slippe ut av fengselet innen sommeren neste år og blir etter all sannsynlighet ikke utvist fra Sverige, siden Afghanistan har dødsstraff, sier den svenske kriminologiprofessor Leif GW Persson som uttaler seg til nettavisen Breitbart.

19 år gamle Mohammad Rajabi har innrømmet å ha drept sin 42 år gamle kjærestes far og alvorlig såret hennes mor i deres sommerhus på bredden av innsjøen Hjälmaren, i august i fjor. Retten mente også at hans hensikt var å drepe moren. Rajabi kom til Sverige i 2015 som enslig mindreårig asylsøker. Den 42 år gamle svenske kvinnen lovet å gifte seg med ham, noe som ville økt sannsynligheten for at han fikk fast opphold i Sverige. Hun jobbet på asylmottaket der Mohammad Rajabi ble plassert.

I Sverige har overlagt drap en strafferamme på mellom 10 og 18 år i fengsel. Men personer under 21 år får mye kortere straffer og afghaneren sier han var 18 år på tidspunktet for drapet, skriver Breitbart. “Det er for øyeblikket ingen juridisk mulighet til å be om aldersvurdering i straffesaker”, sier aktor Jessica Wenna.

Leif GW Persson som ifølge Breitbart jevnlig deltar i TV-program og siteres i svensk media som en ekspertkommentator på forbrytelsessaker, sier at innvandrerens alder betyr at han etter all sannsynlighet ikke vil få noen lang fengselsstraff.

“Svenske domstoler er svært tilbakeholdne med å gi lange straffer til ungdommer, så jeg ville bli overrasket hvis han får en lengre straff enn tre år,” sier han til Expressen. «Han kan lett være ute av fengsel sommeren 2018 hvis han oppfører seg bra og følger alle reglene mens han er i forvaring», legger han til.

Den svenske kriminologen mener også at han til tross for at påtalemyndigheten vil be om deportering, ganske sikkert vil få bli boende i Sverige resten av livet, siden Sverige vanligvis ikke utleverer kriminelle til land som har dødsstraff.

“Det er sikkert at han vil få tilbakefall til kriminalitet ganske raskt,” sier han.

Relatert:

Exit mobile version