Site icon Lykten

ENORME SKATTEKUTT OG FLERE JOBBER: President Trumps milliardgave til det amerikanske folket

På fredag signerte president Trump den mest betydningsfulle reformen siden han inntok Det hvite hus i januar. Dokumentet skulle signeres etter nyttår, men det politiske klimaet og medieinteressen var så stor at han valgte å signere dokumentet allerede nå.

Jeg så på nyhetene i morges og alle sa: ‘Vil han holde på løftet sitt og signere det før jul? Jeg ringte til kontoret og sa; gjør det klart for signering nå’

Dette er noe jeg er veldig stolt av. Dette er stort for vårt land. Stort for det amerikanske folk, sa Trump.

Les også: Triumfen til Trump er ett år i dag

Programmet kalt «Skattekutt og arbeide» er på hele 122.6 milliarder dollar i skattekutt. Men selv om ikke vil være det største skattekuttet i landets historie, så skal det være det mest betydningsfulle. Det ble trumfet(!) igjennom med sifrene 51-48.

Ifølge Det hvite hus vil skattekuttene føre til at middelklassen og de fattige får mer penger å rutte med gjennom skattepolitikken, samt at bedrifter får mindre reguleringer, avgifter og skatter å bekymre seg for. Dette vil igjen føre til at de kan gjøre nødvendige investeringer, tilby sine ansatte høyere lønn og ansette flere.

47 prosent av kuttene vil komme middelklassen tilgode i segmentene individuell skatt og selskapsskatt i 2019.

En vanlig husholdning vil se en økning i minstefradraget fra 12.000 dollar til 24.000 dollar, noe som betyr at de første 24.000 dollarene man tjener er skattefrie. Skatten på alle nivåer blir kuttet med ca. 10 prosent. Og ikke minst, barnefradraget økes fra 1.000 dollar til 2.000 dollar.

Dette var noe senator Tim Scott fra Sør-Carolina var spesielt stolt av:

Les også: Det hvite hus – Melania kutter i millionlønningene og tjenerne til Michelle Obama

Mister honningkrukken sin

Venstresiden er naturlig nok i harnisk, da dette betyr færre skattekroner fra befolkningen som de kan styre og bruke opp. Istedenfor vil vanlige innbyggere som jobber og sliter få beholde mer selv.  Trump har blant annet allerede innført regelen om at for hver nye regulering som innføres i arbeidslivet, så skal to gamle strykes.

Amerikanske velgere vil merke endringen allerede i begynnelsen av 2018, da skattekuttene begynner med en gang. Dette vil kunne føre til et sterkt nederlag for Demokratene som i lang tid har sagt at skattekuttene kun vil komme de rike til gode.

Og det tok ikke lang tid før gode nyheter kom tikkende inn. Store selskaper som AT&T, Wells Fargo, Boeng og Kraft Industries uttalte at de nå ville øke minstelønnen og gi sine ansatte ekstra bonuser til jul. Alt dette fordi deres økonomi ble betydelig bedre som følge av skattekuttene.

Robert Kraft, eieren av matgiganten Kraft Foods og fotballaget New England Patriots, gikk ut og sa at han ville bygge en helt ny fabrikk i Nord-Carolina etter at skattedokumentene ble signert. Og alt dette før blekket på papiret var tørt.

Les også: Statsminister om president Trumps tale: «Den beste jeg har hørt på 30 år»

«GOD JUL»: President Trump har sørget for at titusenvis av vanlige arbeidere fikk en ekstra julebonus hos flere store selskaper etter at skattekuttene ble signert før julaften. På nyåret venter enda bedre nyheter. Da er skattene senket, firmaer kommer tilbake fra utlandet og nye jobber vil sørge for at USA igjen vil komme seg på beina økonomisk etter åtte år med Obama.

Les også: Trump knuser Obama på alle fronter

Trumps økonomiske teft og erfaring med skatter, avgifter og arbeidsmarkedet har gjort at han setter Obamas 8 år som president i skyggen. Da Trump ankom Det hvite hus var den økonomiske veksten på 1.6 prosent og nådde aldri høyere enn 3 prosent under Obama. I dag er den allerede på 3.5 prosent, under ett år etter at Trump tok over.

Ifølge CNN skal det være mulig å se 4-tallet i løpet av 2018, noe USA ikke har opplevd på over 15 år.

Men det er ikke bare venstresiden som ser rødt på den positive veksten og mer penger i lommen på den jevne amerikaner, uansett rase eller bakgrunn.

Nasjoner som Kina, Russland, Mexico, Canada og det europeiske kontinentet vil nå oppleve at de ikke lenger er så attraktive for amerikanske firmaer som under Obama, da man opplevde at mange av dem flyttet store deler av produksjonen og lønningene sine til fremmede land.

Vi vil bringe tilbake milliarder på milliarder av dollar som nå sitter parkert i utlandet, slik at disse pengene kan brukes til å bygge opp USA, og ikke andre land i verden, sa Trump.

VIDEO: Den virkelige Donald Trump – historien media ikke vil at du skal se

Trump har nå senket firmaskatten fra 38.5 prosent til 21 prosent. Det er ikke like lavt som Kinas 15 prosent eller Irlands 12.5 prosent, men det betyr at amerikanske firmaer nå kan holde produksjonen og selskapets interesser innenfor sine egne grenser, uten at man blør penger slik man gjorde under Obama.

Alt i alt skal ca. 26 millioner forretningseiere av mindre firmaer få mer penger å rutte med. Dette igjen vil føre til at disse pengene vil gå tilbake til økonomien i utvidelser, investeringer, nyansettelser, høyere lønninger og bedret lokal økonomi i områdene og byene der disse holder til.

Og det er ikke bare den vanlige mannen – og kvinnen – på gata som får føle en bedre økonomisk hverdag. På børsen har man opplevd en verdiøkning på hele 5.5 billioner(!) dollar, bare siden Trump vant valget.

Her er noen av hovedpunktene man forventer som resultat av skattepakken og politikken til Trump i 2017:

Se hele talen etter at avtalen var signert her:

Les også: Amerikansk TV-selskap løy om Trump på direkten – stjernereporter suspendert

Exit mobile version