Site icon Lykten

Et nødrop fra borgermesteren i Nickelsdorf i Østerrike

Fra:

Borgermesteren i Nickelsdorf Kommune                                                                11/9-2015

Til:

Bundeskansler Werner Faymann

Innenriksminister Johanna Miki-Leitner

Eskalering av flyktningestrømmen i Nickelsdorf!

Ærede herr Bundeskansler, ærede fru Minister!

Utviklingen i flyktningestrømmen blir mer og mer dramatisk. Forrige helg, hvor omkring 13.000 personer beleiret bygda, var preget av overstrømmende frivillig innsats fra mange her.

Situasjonen har nå forandret seg drastisk. De mange mennesker, som nå samles i bygda, er i ferd med å bli et alvorlig problem. Hovedvei 10 og motorvei A4 måtte sperres av og togdriften er lammet.

Fra kl. 07.00 i dag begynte en sann folkevandring og det siste døgnet har bragt omtrent 10.000 flyktninger til Nickelsdorf, med flere tusen mennesker, først i retning jernbanestasjonen, men da det ble kjent at alle tog er innstilt, vendte strømmen tilbake til bygda igjen. Det fører til stor bekymring og angst! Og strømmen ser ikke ut til å ta slutt!

Det bor 1.770 mennesker i bygda vår, og vi ser oss ikke i stand til å håndtere denne invasjonen.

Det var ikke vanskelig å se dette komme, for våre politikere har ikke gjort noe for å forhindre det.

Delstatsformann Hans Niessl, har allerede for lenge siden krevd en løsning på problemet, nettopp fordi hovedstrømmen av flyktninger fører gjennom Burgenland og forbi Nickelsdorf. Det kan da ikke være sant, at følgene av politikernes svikt skal bæres av borgerne i Burgenland og Nickelsdorf!

Vi oppfordrer Dem til omgående å treffe de nødvendige forholdsregler for å løse problemerne og sikre freden i Østerrike!

Signert: Borgermester i Nickelsdorf og Borgermester i Zurndorf

Her er det originale brevet:

Exit mobile version