Site icon Lykten

Fem flyktninger pågrepet for brannen i asylleiren Moria

Fem flyktninger har blitt pågrepet for å ha påsatt brannene i asylleiren Moria på øya Lesbos i Hellas, skriver AFP. De skal være av afghansk opprinnelse.

En sjette mistenkt har blitt identifisert, men tros ha flyktet fra øya.

De omfattende brannene ødela den store asylleiren og mange mennesker fra den tredje verden har i ettertid måttet sove under åpen himmel.

Tyskland har allerede klargjort at man kommer til å ta imot 1.500 «barn» fra leiren og oppfordrer øvrige EU-land å solidarisk ta imot resten. Det skal dreie seg om i alt 13.000 migranter, eller en norsk by på størrelse med Grimstad.

Her hjemme har debatten gått hardt for seg da de rødgrønne partiene har krevd at Norge skal ta sin del av de nå hjemløse migrantene fra det afrikanske kontinentet. Ordførerne i Troms og Finnmark har nærmest overbydd hverandre i hvor mange de er villige til å hente. Dette til tross for at de største kommunene i landsdelen sammenlagt går med millionunderskudd og må kutte i tilbud til sine innbyggere. Det er rett og slett et hån mot innbyggerne i fylket å ta imot et større antall uintegrerbare mennesker som vil være en utgiftspost hos fylket gjennom hele sin tid der.

 

Exit mobile version