Site icon Lykten

Hver femte nyfødte danske har innvandrerbakgrunn

Siste års flyktningtilstrømninger kan nå leses i fødselsraten. Mens de fleste barn ble født av kvinner med dansk bakgrunn, utgjorde syriske kvinner den nest største gruppen, etterfulgt av kvinner med tyrkiske røtter.

Til sammen 18,5 prosent er født av kvinner som er innvandrere, og totalt en av fem barn (21,6 prosent) er født av kvinner som enten er innvandrere eller etterkommere av innvandrere. Tall fra Danmarks Statistik viser en betydelig økning fra 2007, da andelen var på 13,5 prosent.

En slik utvikling kan påvirke det danske samfunnet på flere måter, sier befolkningsforsker og professor emeritus Poul Christian Matthiessen til Den Korte Avis. Han forventer fortsatt innvandring til Europa, blant annet Danmark, fra flyktninger og innvandrere. Og her er spesielt innvandring fra ikke-vestlige land en økonomisk utfordring for samfunnet, sier han.

«Den økonomiske byrden for samfunnet fra ikke-vestlige innvandrere og deres etterkommere utgjør 15-20 milliarder i året. Dette tilsvarer en prosent av brutto nasjonalprodukt. Det er et økonomisk problem i forskjellen mellom hva de gjør for samfunnet, og hva de får fra samfunnet i form av tilskudd eller undervisning», sier Poul Christian Matthiessen.

Exit mobile version