Site icon Lykten

Her er flyktningbarnet som forsøkte å knivdrepe en politimann i Stockholm

En siktelse er nå laget mot Muhammad Hussaini, som den 31. august i fjor, knivhugg en politimann på Medborgarplatsen i Stockholm. I sin asylsøknad har Hussaini oppgitt at han er født i 1999 og altså var 17 år gammel da drapsforsøket fant sted.

Denne påstanden har blitt satt spørsmål ved av eksperter – og dessuten dementert av Hussaini selv, under andre perioder.

Hussainis alder var et sentralt spørsmål for politiets etterforskere under det siste halvåret av etterforskningen. Rettsmedisineren Carl Johan Wingren i Stockholm skriver i en uttalelse til retten at de undersøkelsene han har gjort «taler for at den undersøkte var 18 år eller eldre ved tidspunktet for undersøkelsen».

Også sosialtjenesten og Migrationsverkets personal oppgis å ha tvilt på Muhammads alder. En av de som har reagert på alderen er en medarbeider på Migrationsverket som selv har iransk bakgrunn.

Hussaini skal også ha to yngre søstre som er 21 og 23 år gamle, noe som tilsier at han var eldre enn 23 sist år. Selv mannens far som er intervjuet bekrefter at sønnen er voksen.

(Foto: Politiet).

Politimannen hadde englevakt

Det var den 30. august i fjor at Muhammad Hussaini gikk inn på en jernvarebutikk og kjøpte en stor kjøkkenkniv av merket Gastromax. Den tok han med seg til en demonstrasjon anordnet av venstreekstremister og antirasister på Medborgarplatsen. Der oppholdt det seg i tillegg en stor gruppe ulovlige innvandrere. Parolen var å protesterer mot utvisninger til Afghanistan.

Under demonstrasjonen går Hussaini frem til politimannan Marcus Eberhardsson og Ted Eriksson, som patruljerer. Han hever kniven og hugger Ted Eriksson bakfra i nakken. Hussaini løper deretter fra plassen, men blir tatt igjen av politikollegaen som truer med å skyte ham hvis han ikke stopper.

(Foto: Privat).

Et antall politibetjenter ankommer plassen og får lagt press på såret til den knivstukne politimannen. Såret skal ha gått helt inn til ryggraden. Politimannen skal ifølge legene ha hatt englevakt. Hadde knivstikket vært bare noen millimetere annerledes, så kunne han ha mistet livet på plassen.

(Foto: Politiet).

I avhør skal Muhammad Hussaini ha sagt at han «nyter av å drepe politimenn«. Han har imidlertid aldri gitt noen ordentlig forklaring på hvorfor han forsøkte å drepe den svenske politimannen.

På mandag kom tiltalen fra svenske myndigheter som inkluderer drapsforsøk. Han er også tiltalt for to tilfeller av mishandling og et tilfelle av trusler på skolen han går på.

Aktor i saken har også inkludert utvisning i ti år fra Sverige.

Les dokumenter fra etterforskningen her.

 

Exit mobile version