Site icon Lykten

Flyktninghistorien du ikke hørte om

Mamadou Kamara er en 18 år gammel båtflyktning fra Elfenbenskysten. Han satt på en båt med mange andre som startet sin ferd i Libya. Underveis til Italia ble de plukket opp av den italienske kystvakten og brakt i sikkerhet på øya Sicilia.

ARRESTERT OG SIKTET: Mamadou Kamara (18), fra Elfenbenskysten, står nå tiltalt for dobbeltdrap av et eldre ektepar i Italia. Kamara bodde på et flyktningsenter bare 4 kilometer fra der han begikk de grusomme overgrepene. (Foto: Youtube).

Der fikk Mamadou tak over hodet, varm mat og muligheten til et nytt liv. Beboerne på den nå nedlagte militærleiren fikk komme og gå som de ville, mens de ventet på å få sine asylsøknader behandlet.

Mamadou skal ha benyttet seg av denne friheten til å bevege seg blant øyas beboere. Fire kilometer fra leiren fant han en leilighet hvor det pensjonerte ekteparet Vincenzo Solano (68) og Mercedes Ibanez (70) bodde.

Etter å ha brutt seg inn hos det eldre ekteparet skal Mamadou ha trukket fram en skrutrekker og skjært over strupen på Vincenzo. Deretter skal han ha jaget Mercedes Ibanez ut på balkongen hvor hun falt til sin død.

BESTIALSK DOBBELTDRAP: Vincenzo Solano (68) og Mercedes Ibanez (70) ble brutalt drept i sitt hjem av en afrikansk flyktning som var blitt reddet på sjøen utenfor den italenske kysten. Nå er Mamadou Kamara (18) siktet for dobbeltdrapet og mulig voldtekt 70-årige Mercedes Ibanez, av politiet på ferieøya Sicilia. (Foto: privat).

Ibanez ble funnet drept på bakken under balkongen der hun og ektemannen bodde. Politiet har etter obduksjonen åpnet etterforskning for at den 70 år gamle kvinnen også ble voldtatt før hun falt over balkongen.

Gjemte seg på flyktningsenteret

Politiet skal ha klart å spore Mamadou tilbake til flyktningsenteret hvor man fant det drepte ekteparets eiendeler i bagen til Mamadou.  Han skal ha hatt en mobiltelefon, en laptop, et videokamera og et par bukser som tilhørte Vincenzo Solano, som var dekket av blod.

Mamadou Kamara skal ha fortalt politiet at han fant tingene, men politiet mener at han står bak drapene og 18-åringen vil mest sannsynlig bli fremstilt for dobbeltdrap.

Etterforskere som jobbet med åstedet kalte drapene for «barbariske og ondskapsfulle».

Redd for integreringen

Sebastian Maccarrone, som er direktør for flyktningsenteret, fortalte italiensk media et «det er en tragedie inne i en tragedie – for de som ble drept og for integreringen. Vi er alle sjokkerte. Jeg har snakket med mange asylsøkere og de vil alle distansere seg fra det som har skjedd».

FIKK STRUPEN SKÅRET OVER: Vincenzo Salone skal ha blitt bestialsk drept av den 18 år gamle flyktningen. Om han opplevde å se sin 70 år gamle kone voldtatt før han ble drept, vites ikke. (Foto: privat).

Det var datteren til den 70 år gamle Vincenzo som identifiserte de blodige buksene til sin far.

Ekteparet hadde pensjonert seg til ektemannens hjemby etter å ha bodd i Tyskland i mange år. Der jobbet Vincenzo på en Mercedes-fabrikk.

Italiensk politi har en teori om at Mamadou Kamara ikke var alene da dobbeltdrapet fant sted, og at andre båtflyktninger kan ha vært med under det voldelige innbruddet.

Mer enn 100.000 båtflykninger har kommet til Italia bare i år. Hovedparten av dem kommer fra Libya i gamle fiskebåter som lekker og overfylte gummi-joller.

I 2014 skal det ha kommet 170.000 mennesker til Italia på denne måten.

Tålmodigheten er iferd med ta slutt

Nå begynner imidlertid italienerne å miste tålmodigheten med den massive og ukontrollerte innvandringen.

Over 20 regioner nekter nå å ta imot flere flyktninger og partier i sentrum-høyre delen av italiensk politikk anklager nå sentrum-venstre partier og statsminister Matteo Renzi, for å ha mistet kontrollen over landets grenser.

– Italienere er redde for å bo i sine egne hjem, sa Gianluca Buonanno, en representant for Lega Nord, et innvandringskritisk parti.

– Dette er Renzi’s nasjonale sikkerhetsstrategi. Hva slags land lever vi i?

Giorgia Meloni, en annen senter-høyre politiker og alliert med den tidligere statsministeren Silvio Berlusconi, uttalte følgende:

– De som står bak drapene på disse to uskyldige menneskene er den italienske staten, som er ansvarlige for å ha hatt et åpent asylsenter… som vi har sagt burde vært stengt.

Det fortelles også at asylsenteret er en storstilt sentral for salg og bruk av narkotika, prostitusjon og organisert menneskehandel.

I SJOKK OG SORG: Lokalbefolkningen på Sicilia møtte opp for det pensjonerte ekteparet sine begravelser. Nå er det stort sinne på øya mot myndighetene som ikke beskytter dem mot de mange kriminelle handlingene som utøves av flyktningene.

– Det drepte ekteparet hadde returnert fra å ha jobbet i Tyskland for å nyte sin pensjonisttilværelse på Sicilia, sa en slektning til avisen La Stampa.

– De skulle ikke ha dødd slik, slaktet som dyr.

Fortvilelse også i Hellas

Den polske tv-kanalen TVN har vært i Hellas og intervjuet lokalbeboere som nå opplever at hundretusenvis av flyktninger fra Midtøsten og Afrika sprer skrekk og kriminalitet i deres nærområder. En kvinne forteller på gråten hvordan hun ikke lenger tør å forlate sitt hjem for å gå på jobb og at hennes barn ikke lenger kan gå på skolen, da flyktningene er «overalt».

Exit mobile version