Site icon Lykten

Frankrike: Overfall av skolebarn, trusler og rasistisk graffiti – etnisk rensning av jøder

Graffiti på eiendommer eid av jødiske familier advarer eierne om at de burde «rømme umiddelbart» hvis de vil holde seg i live. «Problemet er at dagens antisemittisme i Frankrike kommer fra folk av muslimsk tro eller kultur,» sier tidligere statsminister Manuel Valls.

Loverer som i utgangspunktet hadde til hensikt å straffe antisemittiske trusler, brukes nå til å straffe dem som tar avstand fra truslene. En ny utgave av en lærebok for skolens 8. klasse historieutdanning sier at i Frankrike er det forbudt å kritisere islam.

Les også: Frankrike – jødene flytter ut, muslimene flytter inn

Les også: Jødisk par i Frankrike voldtatt av afrikanere

De franske jødene som kan forlate landet, gjør det. De fleste flytter så raskt at det kan sammenlignes med en flukt; Mange jødiske familier selger sine hjem under markedsprisen. Jødiske kvartaler som en gang blomstret er nå utryddet, skriver den amerikanske tenketanken.

Noen eksempler:

Fredag, 12. januar 2018. Sarcelles. En kommune i de nordlige forstedene til Paris. En 15 år gammel jente kommer hjem fra videregående skole. Hun bærer et kjede med en Davidstjerne og har en jødisk skoleuniform. En mann angriper henne med en kniv, kutter henne i ansiktet og løper bort.

Les også: Frankrike: Eldre jødisk kvinne torturert og drept av muslimsk mann – politiet hysjet ned drapet

Les også: Muslimer ramponert jødisk bydel i Paris

29. januar, igjen i Sarcelles, blir en 8 år gammel gutt med en jødisk kippah sparket og slått av to tenåringer.

Ett år tidligere, i februar 2017, ble to unge jøder som bar Kippah angrepet med stokker og metallstenger i Bondy. En av jødene ble kuttet i fingrene med en sag.

Før det ble en jødisk lærer i Marseille angrepet av en videregående student som sa at han ville «hogge en jøde». Læreren hadde en Torah som han beskyttet seg med. Han overlevde, men ble alvorlig skadet.

Les også: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Exit mobile version