Site icon Lykten

Frankrikes nasjonalforsamling godkjenner abort helt opp til fødselen

(Pixabay).

Fransk lov ser forskjell på frivillig abort som må foregå ikke senere enn 12 uker i svangerskapet og medisinsk abort, som kan bli utført uten restriksjoner helt opp til fødselen.

I dagens situasjon har sene aborter krevd medisinsk godkjenning begrenset til tilfeller med grov deformering på barnet eller hvis graviditeten setter morens liv i fare. Men den nye loven vil åpne for at den siste formen for abort kan inkludere tilfeller hvor moren lider av «psykososialt stress».

En fransk pro-liv gruppe, Alliance Vita, påpeker at «psykosialt stress» er et ikke-verifisert begrep som åpner døren for at kvinner kan ha en medisinsk abort for enhver grunn.

I dagens Frankrike gjennomføres det rundt 220.000 lovlige aborter årlig. Mange frykter at den nye loven vil kunne øke muligheten for å utføre abort helt opp til fødselen. Etter at nasjonalforsamlingen har godkjent lovforslaget så skal den til senatet for ytterligere bearbeidelse. En felles komite fra begge husene vil stemme over loven senere i år, men hvis man ikke kommer frem til enighet, så vil nasjonalforsamlingens forslag bli stående.

Det har de siste årene kommet ut i lyset at flere abort-organisasjoner jobber aktivt for kvinner å ta abort og selger de drepte fostrene til forskning. Det har vært tilfeller der babyer har blitt drept inne i morens mage med tang rett før fødselen eller født friske og/eller i live, kun for å bli drept av legene og med morens ønske på abortklinikken.

Exit mobile version