Site icon Lykten

Fransk massemorder ble rasist etter innbrudd

(Foto: Overvåkingsbilder/Politiet).

Tre personer ble drept og tre skadet i forbindelse med skytingen ved et kurdisk kultursentrum i Paris på fredag.

Hendelsen har ført til voldsomme innvandreropptøyer i den franske hovedstaden under julen. Kurdiske nasjonalister gikk ut på gatene i den franske hovedstaden og vandaliserte bysentrum, samt angrep politiet etter hendelsen. Demonstrantene brant også opp biler, knuste butikkvinduer og angrep uskyldige mennesker på gaten.

Den pågrepne drapsmannen, en pensjonert lokfører som er identifisert som William M, har i politiavhør fortalt at han kjenner et «hat mot utlendinger som har blitt helt patologisk». 

Dette hatet oppstod i forbindelse med at han ble utsatt for et innbrudd i 2016, sier mannen.

At han rettet seg inn på kurdere forklarer han med at han var sint på kurderne fordi de tok til fange de IS-krigerne de slåss mot i Midtøsten, «isteden for å drepe dem». 69-åringen beskriver seg selv som «depressiv» og «selvmordstilbøyelig».

Det eneste han angrer på er at han ikke tok selvmord, sier han. Han opplyser at han alltid trodde at hvis han noensinne skulle ta selvmord så skulle han «ta fiendene sine med i graven». Med «fiender», mener han «alle ikke-europeiske innvandrere», sa han under avhøret.

Han ble på lørdag lagt inn på psykiatrisk avdeling, da hans helsetilstand ikke ble ansett å være god nok til å være i politiets forvaring.  Samtidig så deler av den franske hovedstaden ut som en krigssone.

69-åringen skal tidligere ha vært mistenkt for et sverdangrep mot andre innvandrere. Den gangen ble to sydsudanere skadet og måtte på sykehus. Han ble sluppet ut kort tid før angrepet mot kurderne i Paris.

Ingenting tyder i følge politiet på at morderen har koblinger til noe ekstremistisk miljø.

Exit mobile version