Site icon Lykten

Fransk politi: «Vi er i krig med en forstadsgerilja»

De voldsomme innvandreropptøyene fortsetter å skape uro i Frankrike. Opptøyene natt til lørdag var den fjerde natten der innvandrergjengene tok over gatene i landet. Den norske ambassaden i Frankrike oppfordrer nordmenn til å unngå store folkemengder og demonstrasjoner, samt å følge med i media og råd fra lokale myndigheter. Også reisende oppfordres til å ta nødvendige forhåndsregler.

Les også: Befolkningsutskiftningen avgjør – 85 prosent av muslimer i Frankrike ga stemmen til Macron

Kongelig norsk ambassade i Frankrike / Skjermbilde

Les også: VIDEO: Bestemor og barnebarn angrepet av migrant i Frankrike

I følge den franske avisen Le Parisien har tre politifolk blitt alvorlig skadet etter å ha blitt skutt av en mann på motorsykkel.

Opptøyene kom som følge av en 17-årig gjengmedlem «Nahel», med algerisk innvandrerbakgrunn på tirsdag morgen ble skutt og drept av politiet under en politikontroll i en innvandrertett forstad til Paris. Han skal ha kjørt ulovlig og forsøkte å stikke fra politiet. Politimannen skal være siktet for uforsettlig drap.

I følge sosiale medier skal en video laget av kjente gjengkriminelle inneholde Nahel, der han gjør sine hender til to pistoler under en rapvideo.

Nyheten om Nahels død førte til at svært mange mennesker med innvandrerbakgrunn tok til gatene og det eskalerte raskt til voldelige opptøyer, butikkplyndring, bilbranner, mordbranner, drapsforsøk på politi, angrep på hvite franskmenn med mer.

Også bilder av hijabkledde kvinner kan ses løpe av gårde med tyvegods på gatene. En annen video viser hvordan tre hijabkledde kvinner kaster gjenstander på politiet.

Så langt har franske myndigheter satt inn over 45.000 politifolk for å kontrollere gatene i flere franske byer. Natt til lørdag skal rundt 1.300 innvandrere ha blitt pågrepet.

Flere på sosiale medier påpeker hvordan vestlige medier er svært tilbakeholdne med å vise bilder og videoer av opptøyene, der selv biblioteker, kjøpesentre og skoler har blitt satt i brann og hele kvartaler nærmest ser ut som krigssoner. Brukere på Twitter sier det ser ut som den siste episoden av den populære TV-serien Game Of Thrones, der en hel by ble satt i brann.

Se en rekke videoer og bilder på nettsiden Samnytt.

Exit mobile version