Site icon Lykten

Fransk terrormistenkt: «Greit å spise ikke-troende»

Mannen er en av 10 personer som nylig ble arrestert i Frankrike og Sveits, mistenkt for å planlegg et nytt terrorangrep i Frankrike, skriver avisen.

De arresterte i gruppen, som var mellom 18 og 65 år, brukte en kryptert meldingsapp til å planlegge massedrapene, sier en fransk kilde til The Express. Den 27-årige selvproklamerte imamen, som var blant de ni arresterte i Frankrike, er en sveitsisk statsborger som konverterte til islam for tre år siden, opplyser den sveitsiske aktoren. Han hadde gitt seg selv tittelen «Emir», og antas å ha «indoktrinert» de yngre medlemmene av chat-gruppen, der han  selv var administrator.

Han utga seg for å være ekspert i islam, og lot sine støttespillere tro at han hadde omfattende kunnskap i tolkning av Koranen. En journalist som har lest noen av meldingene som ble sendt av imamen, som gikk under aliaset ‘Al-Bosni’, sier at han hadde fortalt medlemmene i chat-gruppen at det var «OK å spise ikke-troende» hvis det var «absolutt nødvendig».

Den franske ministeren Gérard Collomb sa onsdag at de mistenkte – som alle var under skjult overvåkning – hadde planlagt et nærstående angrep, men poengterte at gruppen ikke hadde noe «klart eller sikkert mål».

Exit mobile version