Site icon Lykten

#Godjul, #Jul og #Jesus på Twitter anses for å være høyreekstremt av antirasistisk menneskerettighetsorganisasjon

#GOD JUL: Dette er ifølge det antirasistiske senteret i USA et tegn på at brukeren har høyreekstreme politiske holdninger. (God jul/Twitter).

SPLCs «hat-følger», er et program som følger Twitter-kontoer som ifølge organisasjonen representerer «en rekke ekstremister» fra «konspirasjonsmiljøer til vanlige konservative, og helt ut til hvite rasister.»

Hat-følgeren konkluderer med at #Jul er den andre høyeste brukte hashtaggen den fulgte på julaften, med @Dethvitehus og @Presidenten, som var lagt til i de samme twitter-meldingene.

Les også: Røde Kors ber om at korsene tas ned fra kontorene

Les også: Italiensk by tok ned juletre for ikke å fornærme muslimer

For #Godjul, så var det militæret gjennom @marineband, som var på topp, ifølge SPLCs hat-følger på julaften. En av SPLCs «mest brukte bilder», assosiert med #Godjul, er et bilde av soldater som løfter et juletre, istedenfor et amerikansk flagg på det ikoniske bildet fra Iwo Jima, fra andre verdenskrig.

SPLC forsøker imidlertid å påpeke at Twitter-kontoene «ikke nødvendigvis tilhører den høyreekstreme delen av kontoene vi overvåker». Senteret informerer også om at disse «ekstremistene» i tillegg deltar i mange «samtaler og temaer som er populære blant vanlige brukere».

Dagens bilde: Juletorget i Uddevalla

God jul = Heil Hitler

Det stopper imidlertid ikke der. Flere venstreekstreme brukere, inkludert flere med verifiserte kontoer, mener at uttalen «God jul», er det samme som å si «Heil Hitler».

Exit mobile version