Site icon Lykten

Gøteborg forbereder seg på venstrevold – 1.000 ekstra politimenn satt inn

Venstreekstremister planlegger og forbereder seg på voldelige opptøyer i sentrum av Gøteborg i dag.

Årsaken er at den nasjonalsosialistiske Nordiske motstandsbevegelsen har fått tillatelse til å holde en demonstrasjon.

Ifølge en ekspert på ekstremistiske grupper, Magnus Sandelin, så ønsker antirasistene og de venstreorienterte gruppene å bruke vold mot sine politiske motstandere, og eventuelt politiet.

CENTRALSTATIONEN I GØTEBORG: Mange av venstreekstremistene vil komme med tog til Gøteborg i dag. Politiet vil være tilstede med flere tusen menn. (Foto: Frieord.no).

Venstreekstremistene skal tilogmed ha sine egne førstehjelpsteam som skal jobbe bak barrikadene, mens de som oppholder seg på på frontlinjen kaster steiner, mursteiner, flasker og andre farlige objekter mot demonstrasjonen og politiet.

Ikke sjelden er flaskene fylt opp med avføring og urin.

Sandelin mener at det er den Nordiske motstandsbevegelsen som venstreekstremistene ønsker å angripe, men fordi politiet kommer til å stå i veien, så vil man angripe disse istedenfor.

Nå avslører Svenska Dagbladet at så mange som 1.000 ekstra politimenn har blitt satt inn i Gøteborg på lørdagen.

Man har også gjort om parkeringskjelleren på politihuset til midlertidige fengselsceller.

Det skal ikke ha skjedd siden EU-toppmøtet i 2001, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til avisen.

Alle som beveger seg i sentrale Gøteborg på lørdag anbefales å komme seg hjem i god tid og å følge politiets henvisning på plassen, advarer politiet på sin hjemmeside.

GUSTAV ADOLFS TORG: NMRs rute vil avsluttes på Gustav Adolfs Torg i sentrum av Gøteborg. (Foto: Frieord.no).

Også svenske myndigheter på nettsiden krisinformation.se advarer mot at «Planlagte demonstrasjoner og evenement i sentrale Gøteborg den 30. september kommer til å gjøre det vanskeligere å ta seg frem enn vanlig».

Ifølge politiet venter man inntil 1.000 deltakere fra Den nordiske motstandsbevegelsen som vil marsjere og holde appeller, mens det kan komme opptil 10.000 motdemonstranter.

Det er rapportert at venstreekstreme og kommunistiske grupper fra Norge, Danmark og Finland også vil være tilstede og være villige til å bruke vold mot politiske motstandere og politiet.

MOTMAKT: Den norske venstreekstreme og revolusjonære kommunistiske organisasjonen Motmakt har satt opp busser fra Oslo til Gøteborg i dag. (Skjermbilde/Motmakt.no).

Mennesker på gaten som blir intervjuet av svensk TV sier de er urolige for den venstreekstreme volden og flere vil holde seg hjemme.

Den nordiske motstandsbevegelsen har laget en video i forkant av sin demonstrasjon.

Frieord vil oppdatere situasjonen i Gøteborg utover dagen.

Exit mobile version