Site icon Lykten

Haiderat (28), Mohammad (20), Aladdin (18) og Mansour (18) dømt for grov hjemmeinvasjon hos 97-årig svensk kvinne

Det var klokken 03.00 på natten at Elsa (97) våknet av at fire arabiske menn stod over henne på soverommet.

De hadde kommet seg inn ved å knuse et kjellervindu i huset hennes. De muslimske mennene dro den eldre svenske kvinnen ut av sengen og slo henne i ryggen, før de kastet henne på gulvet. Deretter tok en av mennene opp en skrutrekker som han puttet mot kvinnens hals og truet henne på livet med.

(Foto: Politiet)

Mennene gikk så gjennom alle kvinnens verdisaker, som en TV, telefoner, bankkort og smykker, inkludert gifteringen fra hennes avdøde ektemann. De tok også ut mat fra kvinnens kjøleskap.

INGEN HENSYN: Fire muslimske innvandrere som hadde fått komme til Sverige for ett nytt liv, valgte å rane eldre svenske kvinner som takk. Slik så det ut hos den 97-årige kvinnen etter at mennene brutalt hadde dratt henne ut av sengen og mishandlet henne. (Foto: Politiet).

Hele to timer skal mennene ha holdt på i kvinnens hjem, før de dro fra huset til en minibank hvor de gjennom ni uttak fikk ut 15.000 kroner. De skal også ha forsøkt å fylle drivstoff på en bil med kortet.

Noen dager senere forsøkte de muslimske innvandrerne å bryte seg inn i en 95-årig kvinnes hus, men avbrøt innbruddet uten å rekke å mishandle eller rane kvinnen.

Da de flyktet fra plassen ble de stoppet av en politipatrulje, hvor det ble funnet tyvegods i bilen fra da de ranet 97-åringens hjem noen dager tidligere.

Den 5. desember falt dommen i Malmø tingrett. De ble alle funnet skyldige i grovt tyveri, bedrageri og forsøk på bedrageri. Aktor hadde lagt ned påstand om åtte års fengsel, men dommerne ga mennene betydelig lavere dommer.

Haiderat Salim (28) ble dømt til fengsel i fem og et halvt år.

Mohammed Al Agawi (20) fikk fire års fengsel, samt utvises fra Sverige i 10 år.

Aladdin Al Arabi (18) fikk to år og ni måneder fengsel

Mansour Alzafiri (18) som skal ha vært 17 år da ranet ble utført, fikk ett år og ti måneders lukket ungdomstjeneste. Alzafiri skal imidlertid en gang tidligere ha oppgitt at han var minst 5 år eldre enn han nå oppgir, men har endret alderen sin i ettertid.

Tre av de dømte skal ha fått lavere straffer på grunn av ung alder. Du kan lese hele dommen mot mennene her.

Men saken slutter ikke der. Det hele har en uhyggelig bakgrunn, da det viser at mennene ikke valgte disse husene tilfeldig. Haiderat Salim, som fikk den strengeste dommen av de fire muslimske innvandrerne, skal nemlig ha jobbet innen hjemmetjenesten til kommunen. Gjennom sin jobb hadde Salim informasjon om alle de eldre og syke som fikk besøk og stell, og kunne dermed plukke ut de eldste og letteste ofrene for innbrudd og ran.

Exit mobile version