Site icon Lykten

Hans navn var Cannon Hinnant (5)

Cannon Hinnant (5) syklet med sine søstre i nabolaget i Wilson, Nord-Carolina, da tragedien fant sted. Cannon skal ha kommet inn på en av nabotomtene da eieren av huset, Darius N. Sessoms (25), løp opp til 5-åringen, rettet en pistol mot hodet hans og trykket på avtrekkeren. 

Guttens eldre søstre på henholdsvis 7 og 8 år skal ha sett det hele. Gutten skal ennå ha vært i live da politiet og ambulansen kom til plassen, men døde senere på sykehuset av skadene. 25-årige Sessoms skal ha blitt pågrepet kort tid etterpå og er nå siktet for drap.

Les også: Hans navn var Cody Holte

INGEN NASJONAL DEKNING: Den 5-årige hvite guttens død har vært totalt fraværende hos de store TV-selskapene og avishusene i USA. Sammenlignet med dekningen av hvordan George Floyd døde, viser det at massemedia har en egen agenda. Eller teller bare visse liv?

Les også: Hans navn var Robert Kichigin

Det er satt opp en GoFundMe side for gutten.

Det er enn så lenge ingen store medieoppslag, debatt på TV eller demonstrasjoner etter det brutale drapet. 5-årige Cannon Hinnant var hvit og hans drapsmann, Darius Nathaniel Sessoms, er sort.

Mange spør seg nå om mangelen på mediedekning viser at den sorte mannen George Floyds død er mer verdt enn 5-årige Cannon Hinnants. I så fall, hvorfor? Hvordan hadde mediedekningen vært om det hadde vært en hvit mann som drepte en 5-årig sort gutt på en slik brutal måte? Ville vi sett nye opptøyer? Nye demonstrasjoner? Bare ryktet om at politiet hadde skutt en mørkhudet gutt i Chicago startet noen av de største opptøyene USA har sett i moderne tid, som førte til at over 20 mennesker og en person ble drept denne uken.

Men her var det altså bare en hvit ung gutt som ble skutt og drept. Av en sort mann. Stillhet.

Les også: Hennes navn var Marianne Haugen

Exit mobile version