Site icon Lykten

Harry Potter-forfatterinne J.K. Rowling utfordret – «Vil du åpne dine hus for flyktninger?»

J.K. Rowling er en veldig rik kvinne. Ifølge nettsiden Business Insider har den kjente forfatterinnen en formue på «rundt» en milliard dollar. (ca. 8 milliarder norske kroner).

Hun har investert pengene sine i flere store og godt bevoktede herregårder, totalt isolert fra resten av innbyggerne i områdene hun bor i. Her boltrer hun seg med blant annet 31 soverom og flere hus på eiendommen sine.

Det er ikke uvanlig at rike og kjente mennesker ønsker seg fred og ro, men Rowling fikk oppmerksomhet da hun kjøpte opp et nabohus til den nette sum av 11 millioner kroner, bare for å rive det. Dette for å gjøre hagen hennes enda større.

GOD SIKRET: J.K. Rowling har gjemt seg bak mange meter høye gjerder og busker, overvåket med kameraer og væpnede vakter. Men for de som ikke er milliardærer så ønsker hun en annen hverdag der ute i samfunnet. En verden de ikke kan flykte fra hvis samfunnet blir utrygt. (Foto: Twitter).

Som de fleste ultra-rike så er J.K. Rowling ganske fjernt fra det hverdagslige slitet og problemene som vanlige mennesker i Europa og USA går gjennom. Og som de fleste ultra-rike så liker hun å preke om humanisme og hjertevarme for de som har minst.

På toppen av listen over trengende er de muslimske flyktningene fra Midtøsten.

Les også: Facebook-grunder raste mot Trumps mur – bygger selv enorm mur rundt sin million-eiendom

FLYKTNING: Vi har alle medlidenhet med mennesker som flykter fra krig og elendighet. Men faktum er at majoriteten av de som kommer til Europa er voksne menn i militær alder. De syke, svake, kvinnene og barna har verken penger eller ressurser til å flykte noe sted. Bildet brukt fra Amnesty viser i så måte et falskt inntrykk av hvem som faktisk kommer. (Foto: Twitter).

De fleste vestlige innbyggerne er ikke er spesielt interesserte å se sine land og byer oversvømte av uintegrerbare mennesker fra den tredje verden, mennesker som skaper uro, konflikter og i ytterste konsekvens terror.

J.K. Rowling mener imidlertid at gatevoldtekter, gruppevoldtekter, gateransbølger, eldreransbølger, identitetstyverier, innbrudd, bilbranner, narkotikasalg, gjengkriminalitet og drap på åpen gate er en pris vi må være villige til å betale for å vise vår medmenneskelighet.

Ikke sjelden har Harry Potter-forfatterinnen gått ut på sosiale medier og forsvart flyktningene, nektet for at kriminaliteten har økt og samtidig angrepet de som ikke har delt hennes politiske syn.

Les mer: Paven ønsker åpne grenser til Europa – gjemmer seg bak høye murer og bevæpnede vakter

IKKE SÅ HYGGELIG: For en som skriver barnebøker så har J.K. Rowling en ganske annen profil på sine offentlige sosiale medier. (Foto: Twitter).

Nettet fanger

Etter måneder med hennes konstante utbrudd på blant annet Twitter, så tok noen henne på ordet og utfordret mangemilliardæren på hennes humanisme.

Forfatteren og politisk kommentator, Mike Cernovich, er en kjent figur på den konservative siden i amerikansk politikk. Han tilbød seg å kjøpe flybilletter til 100 flyktninger, hvis de kunne leve på en av J.K. Rowleys herregårder i ett år.

Og Cernovich fikk støtte fra flere andre for sitt forslag:

For å få mer oversikt over hvor mange som støttet hans ide, så lagde Cernovich en spørreundersøkelse på nettet. I det dette skrives så er utrolige 92 prosent av over 27.000 deltakere enige i at J.K. Rowling skal godta tilbudet fra Cernovich.

27.000 ER ENIGE: Mike Cernovich lagde en spørreundersøkelse om J.K. Rowling burde akseptere tilbudet om å huse 100 flyktninger på sine store og luksuriøse eiendommer, hvis de ble flydd inn gratis. (Foto: Twitter).

Cernovich får svar (på en måte)

J.K. Rowling er som sagt aktiv på Twitter og utfordringen fra Mike Cernovich gikk som ild i tørt gress på internett. Det er ingen tvil om at hun har lest den.

Men der Rowling vanligvis elsker å gå i kamp med sine meningsmotstandere, så var det total stillhet denne gang.

Det er sjelden humanitære aktivister blir helt stille hvis man utfordrer eller diskuterer med dem, men denne gangen skjedde det altså.

Når en mangemilliardær som gang på gang i flere år har kjempet for åpne grenser og å importere millioner av flyktninger til Vesten blir bedt om å bidra selv, så skinner deres ekte personlighet gjennom som solen i Sahara.

Kanskje mangemilliardæren til slutt vil åpne sine mange eiendommer og soverom for kalde, syke og mindreårige flyktninger – de hun bruker så mye tid og energi på gjennom sosiale medier. Men vi anbefaler ingen å holde pusten.

LUKSUS: J.K. Rowling kan kose seg på sine mange eiendommer. Denne har 31 rom og er beskyttet av høye gjerder, kameraer og sikkerhetsvakter. På denne måten trenger ikke Rowling å se hva som skjer der ute i den virkelige verden. Men vil hun være snill og åpne noen av de ekstra 30 soverommene opp for flyktningene hun ønsker importert til Europa? Så langt har hun ikke svart på oppfordringen.
Exit mobile version