Site icon Lykten

Hasan tvang seg inn i Ediths hjem og mishandlet henne – ble sluppet fri og voldtok bestemor som passet barnebarnet sitt

VOLDTOK BESTEMOR SOM PASSET BARNEBARNET SITT. Hasan Muse Aden (35). (Foto: Politiet).

En 35-årig mann med bakgrunn fra Somalia er nå dømt for en grov voldtekt av en bestemor i Gøteborg, til fem år og tre måneders fengsel. Men noen dager i forveien for sin grove og brutale voldtekt, ble han sluppet løs av politiet etter å ha grovt mishandlet en 21-årig svensk kvinne i sin egen leilighet. Mannens skal ha gått inn i leiligheten til kvinnen klokken 22.30 på kvelden, da hun hadde glemt å låse døren.

Vel inne gikk han inn på soverommet der kvinnen lå og sov. Da hun våknet snakket han om strømbrudd. Kvinnen klarte å komme seg ut til gangen og banke på hos naboen, som ikke åpnet. Da ble hun presset tilbake i leiligheten av den somaliske mannen med beskjed om at hun ikke fikk lov til å banke på hos naboene mer. Da kvinnen på nytt forsøkte å komme seg til en annen nabo, rakk hun bare å komme halvveis før Hasan fikk tak i henne og tok strupegrep og presset henne opp mot veggen. I panikk begynte Edith å skrike. Da mottok hun flere knyttneveslag i ansiktet fra Hasan.

21-ÅRIGE EDITH. (Foto: Politiet / Samhällsnytt).

Til slutt klarte den svenske kvinnen og løpe ut i nattkjolen og få hjelp et stykke unna blokken sin, der hun en gruppe kvinner fikk ringt politiet. Hasan hadde i mellomtiden blitt filmet av andre vitner, i det han fortsatte å dra i dører på andre innganger i blokken. Han ble pågrepet noen timer etterpå og satt i glattcelle.

Men det slutter ikke der. Selv etter hjemmeinvasjonen, drapstruslene og den grove volden mot den 21-årige svenske kvinnen, ble Hasan sluppet løs av politiet dagen etterpå.

SLUPPET LØS DAGEN ETTER GROV HJEMMEINVASJON OG MISHANDLING. (Foto: Politiet / Samhällsnytt).
HASAN MUSE ADEN BLE DEN 4. DESEMBER I FJOR DØMT FOR HENHOLDSVIS GROV VOLD OG GROV VOLDTEKT AV TO SVENSKE KVINNER. (Foto: Politiet / Samhällsnytt).

Bare 5 dager senere var Hasan på ferde igjen. Denne gangen i en ny boligblokk. Klokken 04.00 ble en kvinne som passet sitt barnebarn vekket av at noen banket på døren. Hun trodde det var hennes sønn som kom hjem.

Da hun åpnet døren sto Hasan der. Kvinnen som var alene hjemme med sitt barnebarn, forsøkte å stenge døren igjen, men den somaliske mannen fikk presset døren åpen. Bestemoren forsøkte da å løpe til naboen og banke på døren, men ingen svarte eller åpnet.

Hasan tok igjen kvinnen i oppgangen og begynte å mishandle henne med knyttneveslag, slik han han hadde gjort mot 21-årige Edith bare en uke tidligere. Bestemoren falt som følge av den grove volden nedover trappeoppgangen.

TRAPPEOPPGANGEN DER BESTEMOREN BLE MISHANDLET, FALT NED OG VOLDTATT. Foto: Politiet / Samhällsnytt).

Hasan kommer løpende etter bestemoren der han forsetter å slå og sparke kvinnen, til hun faller ned trappene ennå en etasje. Der tar han nå strupegrep på kvinnen, mens hun fortvilet skriker etter hjelp og roper etter politi.

Ingen kom kvinnens unnsetning og Hasan fortsatte å mishandle kvinnen, til dels med en stokk som han slo så hardt med at den knakk. Kvinnen klarte allikevel å komme seg opp og begynte nå å løpe oppover trappene helt opp til syvende etasje. Der blir hun på nytt tatt igjen av Hasan.

Der holdt han bestemoren ned på gulvet, slet av henne klærne og satte seg på kvinnen. Han fortsatte med å rive av kvinnens BH og trykket deretter sine fingre inn i kvinnens underliv.

BH, BLOD OG SLAGVÅPEN LIGGER IGJEN I GANGEN SOM ET VITNE OM HVA BESTEMOREN BLE UTSATT FOR. (Foto: Politiet / Samhällsnytt).

Voldtekten ble avbrutt av at politiet endelig ankom plassen. En kvinnelig nabo skal ha ringt politiet da hun ble vekket av at noen hadde ringt på døren hennes. Hun så gjennom kikkehullet at det sto en «veldig skummel person» som virket påvirket av narkotika og som holdt på en «planke» i hånden. Han skal ha trykket ned håndtaket på ytterdøren hennes og ropt inn «perverse» uttalelser gjennom brevsprekken hennes.

Nabokvinnen ringte da politiet en andre gang. Da hun hørte sin nabo skrike om hjelp, ringte hun politiet for tredje gang.

Nabokvinnen fortalte under rettssaken mot 35-årige Hasan at hun aldri tidligere hadde hørt slike skrik før. Gjennom kikkehullet sitt skal hun ha sett sin nabo krype på alle fire i gangen mens mannen sparket henne over hele kroppen. Hun så videre hvordan mannen førte sin arm mellom kvinnens lår, som om han forsøkte å voldta henne.

Da politiet ankommer åstedet finner de den somaliske mannen jukkende på kvinnen, samtidig som han drar og sliter i henne. En av politimennene må da dra Hasan vekk fra kvinnen. Kvinnen beskrives av politiet som «helt fra seg», blødde, hadde opprevne klær, brystene hang ut og hennes bukser var dratt ned til anklene.

I følge politirapporten skal kvinnen ha mottatt mellom 50 og 100 slag og spark mot hodet, overkropp, rygg og bein. Det skal også ha vært «ganske mye blod», samt at kvinnens BH og blodige klær ble funnet på forskjellige plasser i oppgangen. I rettsdokumentene står det blant annet at «Hasan deltok i den seksuelle handlingen og påførte offeret vold og trusler som besto i et flertall slag med gjenstand mot offerets hode og kropp, gjentatte slag med knyttet og åpen hånd, mot offerets hode og kropp, spark mot hennes kropp og holdt offeret nede»

Bestemoren skal ha blitt seksuelt misbrukt i både den sjette og syvende etasjen i blokken i det hun forsøkte å rømme, men ble innhentet av den somaliske mannen. Dette samtidig som hennes barnebarn lå alene og sov i leiligheten, forsvarsløs, i tilfelle kvinnen selv skulle miste livet. Hva som må ha gått gjennom kvinnens hode i det hun ble utsatt for drapsforsøket og voldtekten er vanskelig å forestille seg.

På nytt ble 35-årige Hasan tatt inn av politiet, men denne gangen slapp man ham ikke ut neste dag, slik som etter det grove overfallet av 21-årige Edith bare en uke tidligere. Retten forteller at bestemoren etter det brutale overfallet, drapsforsøket og voldtekten føler seg svært dårlig. Hun tør ikke å være alene hjemme og må ha på lysene i sin leilighet på natten.

Den somaliske mannen har ikke svensk statsborgerskap, men har permanent oppholdstillatelse i landet, siden oktober 1995. Til tross for dette så kan ikke Hasan utvises, ettersom han har bodd i landet så lenge og har familie i Sverige.

Det viser seg etter at Samhällsnytt har fått innsyn i hans kriminelle karriere, at han har hele fjorten avsnitt på rullebladet. Det handler blant annet om grovt tyveri, flere narkotikaforbrytelser, trusler, vold mot tjenestemann, skadeverk, mishandling og overgrep i rettssak. Han skal også være tidligere dømt for seksuelle overgrep.

Dommen på 5 år og tre måneder, samt 140.500 kroner til bestemoren og 16.300 kroner til 21-årige Edith, er i så måte en mager trøst. Disse pengene kommer fra staten via skattebetalerne og Hasans opphold, som mest sannsynlig vil være ute etter litt under 4 år, er også det på svenske skattebetaleres regning. Et opphold i et svensk fengsel med alle bekvemmeligheter som finnes der er ingen avskrekkende straff for en vanekriminell fra den tredje verden. Og sjansene for at han på nytt vil ruinere livet til en ny svensk kvinne når han slipper ut etter nok en dom, den 15 i rekken, er stor. Det er også mulig at hans tidligere ofre støter på ham på gaten i Gøteborg.

Har Sverige egentlig et rettssystem?

Les en inngående og detaljert artikkel om den somaliske mannens kriminelle løpebane i Sverige på Samhälllsnytt.

Exit mobile version