Site icon Lykten

Hogg i hjel Siri (20) foran sitt nyfødte barn

(Foto: Politiet / Privat).

Det var i april, 2020, at en ung kvinne ble knivstukket over 30 ganger i sin leilighet i bydelen Älta i Stockholm. Offeret, 20-årige Siri Westman, ble funnet død på gulvet på soverommet. Den knapt fire uker gamle sønnen sov på sengekanten.

Drapsmannen var hennes kjæreste, den tidligere fotballspilleren Ruben Edvard Zeray Appelblom (23). Han ringte selv til politiet etter drapet, men først en hel time etter at det fant sted.

(Foto: Privat / Politiet).

Les også: Joakim (45) skulle ta ut penger i minibanken i Sverige – ble knivdrept

Hun var vakker og ung. Bare 20 år. Hun ser glad ut. Bildet er tatt bare dager før hun ble drept. Fotografen er hennes da 23-årige samboer, Ruben Appelblom. De har vært ute og spist lunsj sammen, for første gang noen timer sammen alene, siden deres sønn ble født.

Fem dager senere blir Siris livløse kropp funnet med 33 knivstikk i parets felles leilighet. De fleste huggene var rettet mot småbarnsmorens hals og nakke. Bildene fra politiets etterforskning viser enorme mengder med blod på sengen, lakenet, klærne, veggen, taket og ovnen. Det er blodspor på gulvet fra soverommet til badet. I vasken på badet ligger en blodig kniv.

Les også: Adriana (12) var ute med hunden – ble skutt i hjel under gjengoppgjør blant innvandrere i Sverige

(Foto: Privat).
(Foto: Privat).
(Foto: Politiet).
(Foto: Politiet).
(Skjermbilde / Politiet).

Les også: Kvinner fortsetter å falle fra balkonger i Sverige

Ruben påstod i retten at paret hadde hatt problemer og at han ønsket å forlate henne. Men venner og bekjente av paret forteller en annen historie. Det var Siri som ønsket å forlate Ruben. Han var kontrollerende og følte at sønnen hadde tatt fra ham oppmerksomheten til Siri. Ruben skal ha truet henne flere ganger etter at hun ble gravid og ønsket at hun skulle ta abort. At han begikk seksuelle overgrep mot Siri og at hun i en lenger periode fryktet for sitt liv og ønsket å gå til politiet. Men at moren hennes hadde frarådet henne å anmelde kjæresten. Akkurat den skjebnesvangre kvelden hadde hun fortalt at hun ønsket å forlate ham.

«Siri var en elsket datter, søster og venn. Nå er et barn uten sin mamma», skriver familien i et brev til svenske medier. 

Tingretten i Stockholm dømte småbarnsmoren og faren til barnet deres, Ruben Appelbaum (24), til livstid i fengsel. 

«Når det gjelder fengselsstraffens lengde så har tingretten satt fokus på at det finnes flere omstendigheter som gjør ugjerningen er særskilt hensynsløs. Kvinnen ble drept i sitt eget hjem med et stort antall knivhugg og på sengen ved siden av henne lå parets baby. Hun har dødd av blodtap og det kan antas at hun har opplevd stor dødsangst. Forbrytelsen er så alvorlig at det motivert med livstidsstraff», sier sjefsrådsmann Olof Wetterqvist i en kommentar etter dommen.

(Foto: Privat).

Ruben Appelblom påstod under rettssaken at han ikke husket noe fra drapet, at kjæresten skal ha skadet seg selv og at han måtte rive kniven ut av Siris hender. Dette festet ikke retten lit til. Det ble også foretatt en rettspsykiatrisk undersøkelse av Appeblom, som kom frem til at han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket og at straffen ikke skulle inkludere rettspsykiatrisk omsorg.

Dokument fra retten kan leses her. Og her. Og her.

Les også: Fornedringsvolden mot skoleelever og ungdom fortsetter i Sverige

Les også: Gutter torturert og voldtatt på kirkegård i Sverige. Iraner og nordafrikaner arrestert og siktet

Les også: DAGENS BILDE: Ung svensk gutt truet med stor kniv på butikken

Les også: Svensk jente forblødde nesten under gjengvoldtekt – nå glorifiseres dømt innvandrer-rapper i svenske aviser

Lykten.no er det eneste mediet i Norge som har skrevet om saken. Hvorfor norske massemedier ikke har ønsket å skrive om en såpass profilert og nøye dekket sak fra Sverige, kan meget mulig finnes i drapsmannen hudfarge. For det er der norske redaktører og journalister har sine ideologiske grenser. 

Exit mobile version