Site icon Lykten

Hundrevis av nyfødte jentebarn funnet på søppeldynge

Hundrevis av døde jentebabyer har blitt funnet dumpet på søppelhauger i det muslimske landet Pakistan det siste året.

Spesielt i den mest folkerike byen, Karachi, så har man funnet større mengder babyer. 99 prosent av babyene som er funnet er jenter.

I et svært forstyrrende tilfelle ble en fire dager gammel jentebaby funnet drept med strupen kuttet over. En annen nyfødt baby ble steinet ihjel etter å ha blitt lagt igjen utenfor en moske, da imamen trodde at babyen var født utenfor ekteskap, ifølge en menneskerettighetsorganisasjon i landet.

KASTES PÅ DYNGA: De fleste jentebarna blir funnet på søppeldynga og funnet av mennesker som leter etter mat og verdisaker. (Foto: Shahbaz Butt, White Star).

Det er ulovlig å drepe babyer i Pakistan og politiet sier at fattigdom og mangel på lese- og skriveferdigheter er hovedårsaken.

Det motsies imidlertid av Anwar Kazmi fra et lokalt velferdssenter i Karachi, som mener at drapene på babyene er et resultat av fødsler utenfor ekteskap.

Kazmi sier de har hatt dette problemet en god stund nå og et par saker «har rystet oss i grunnvollene». «Det gjør at vi lurer på om vårt samfunn er på vei til de primitive tidene».

Avisen News International som publiserte historien først forteller også at det finnes en «preferanse» for guttebarn i Pakistan og at landet trenger å sette søkelys på forskjellsbehandling mellom kjønnene, hvor samfunnet fremdeles har et syn på at guttebarn er mer verdifulle enn jentebarn.

NYFØDT: I Pakistan er synet på nyfødte jentebarn så negativt at man i byen Karchi har funnet hundrevis av lik på søppeldynger. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Det skjer imidlertid lite for å finne ut om skjebnen til jentebarna eller hvem som drepte dem. Dette da politiet kun etterforsker dødsfall som er rapportert inn.

I fjor skal det ifølge politimyndighetene i Karachi kun ha vært ett rapportert tilfelle av drap på et nyfødt barn.

Dette fenomenet er imidlertid ikke kun noe som skjer i tredje verdensland i Midtøsten, men også i Kina der Geneva Centre for the Democratic Control of Armed Forces (DCAF) har kommet med rapporter som viser at nærmere 200 millioner jentebarn har blitt drept etter fødselen i det 20. århundret.

Synet om at jenta giftes vekk og dermed tar vare på foreldrene til ektemannen og ikke sin egen familie er også en av årsakene til at man velger bort jentebarn. Derimot ses guttebarn på som noen som jobber hardt og bringer familien verdier og velferd for foreldrene når de blir eldre.

Det bor over 35.000 pakistanere eller etterkommere av pakistanere i Norge per 2018.

Exit mobile version