Site icon Lykten

Hvit lærer tilkjent erstatning for rasistisk diskriminering

Rektor
I HARDT VÆR: Den rasistiske rektoren Simpson-Marcus skal ha rasehetset en 65 år gammel hvit engelsklærer og så sparket ham.

65-årige Jon Everhart gikk til søksmål mot skoleledelsen i Prince George’s fylke i Maryland da han mente at en afroamerikansk rektor hadde tvunget ham til å slutte på grunn av hans rase.

– Rettferd har skjedd fyllest, det føles som jeg har fått oppreising, sa Everhart til media etter å ha blitt tilkjent over 2 millioner kroner.

Everhart påstod at han måtte tåle årevis med rasistisk hets fra rektoren på Largo High School, som jevnlig skal ha fortalt ansatte og elever at hun planla å sparke ham

– Hun kalte med ‘fattig hvitt søppel’ og ‘hvite tispe’, uttaler Everhart til media. Rektoren, Angelique Simpson-Marcus, som er rektor for 1200 elever på den i all hovedsak afro-amerikanske skolen, skal ha oppført seg uhørt ovenfor 65-åringen.

Hun skal også ha uttalt til sine studenter at «den eneste grunnen en hvit lærer jobber i Prince George’s fylke er fordi de ikke kan få en jobb et annet sted». Hun skal også ha sagt at hvis hun ble rektor på skolen, så var han den første hun skulle gi sparken.

Nektet for rasisme

Rektor Simpson-Marcus skal på sin side ha avfeid anklagene som grunnløse og nektet å kommentere hvorfor Everett skal ha blitt sparket.

– Jeg sa aldri noen av de tingene, jeg bruker ikke slikt språk.

Everhart saksøkte skolen i 2010 etter at han fikk sparken og var en av flere ansatte ved skolen som skal ha klagd på trakassering fra rektoren. Noen av de som var med på søksmålet uttalte at de ble dårlig behandlet fordi de støttet den 65-årige Everhart offentlig.

IDYLL PÅ BILDET: Men bak smilet har rektor Angelique Simpson-Marcus mange problemer med rasistisk og diskriminerende oppførsel mot sine ansatte.

Bryan Chapman, Everharts advokat, skal ha argumentert under søksmålet at skoleledelsen skal ha brutt borgerrettighetene til Everhart, som dikterer at man ikke kan diskriminere på bakgrunn av rase, hudfarge eller etnisitet. Det finnes ingen monetær grense for erstatning i slike saker, og Everhart søkte opprinnelig om 30 millioner kroner i erstatning.

Juryen aksepterte Everhart sin påstand om rasistisk diskriminering og tilkjente ham 2 millioner kroner i erstatning. Dette for Everharts høye blodtrykk og hjerteproblemer, som han fikk som et resultat av den rasistiske diskrimineringen.

Årets lærer

Everhart som tidligere var en lærer i Baltimore city, skal ha blitt ansatt ved skolen i 2003, som engelsklærer. På den tiden var nåværende rektor gymlærer på den samme skolen.

Forsvareren til Everhart skal også ha lagt frem bevis under rettssaken at når Angelique Simpson-Marcus skal ha fått jobben som rektor på skolen, skal hun plutselig ha gitt Everhart ikke-godkjente undervisningsevalueringer, etter at han tidligere skal ha fått ekstremt gode evalueringer, samt blitt utnevnt til «årets lærer».

Everhart skal ha prøvd å søke overføring til andre skoler, men disse søknadene ble avslått fra skoleledelsen i fylket.

Retten vil iløpet av 30 dager finne ut om Everhart kan tilkjennes etterbetaling for jobb og sykepenger. Skoleledelsen har også 30 dager på seg til å begrunne hvorfor han ikke burde få pensjon, beholde helseforsikringen og hvorfor hans lærersertifikat, som ble inndratt når han ble sparket, ikke burde bli gjeninnsatt.

Her følger en reportasje fra CTV-News om saken:

Exit mobile version