Site icon Lykten

Innvandrergjeng knivhogg og knuste ansiktet til Lennart (80)

Sent på kvelden den 8. april i år var 80 år gamle Lennart ute og gikk en tur langs en sykkelsti ved Djäkneberget i Västerås, da han plutselig ble angrepet.

– Jeg hørte noen gikk bak meg, og plutselig hadde jeg en kniv i ryggen, forteller 80-åringen i et avhør med politiet, ifølge SVT Nyheter.

I forbindelse med knivangrepet, krevde gjengen at han skulle gi fra seg pengene sine.

Da han nektet begynte innvandrerne å sparke mot 80-åringens ansikt og kropp. Hans skader omtales som omfattende.

– Denne volden har påført (Lennart) et stikksår i høyre skulderområde, blødning under den harde hjernehinnen, brukket nesebein, ribbeinsbrudd og blåmerker i såvel ansiktet som på overkroppen og underkroppen, skriver aktor i saken.

Ransforsøket ble avbrutt av en forbipasserende som kontaktet politiet. Da politiet til tross for en større leteaksjon ikke lyktes å pågripe gjengen, trådte en ung kvinne frem og vitnet om at hun hadde sett gjengen og kjente igjen en av dem.

I forbindelse med at han satt i varetekt innrømte en av 17-åringene forbrytelsen. Han fortalte:

– Kniven hadde gått inn. Det var da jeg tok den ut. Så fort den gikk inn, tok jeg ut den. Jeg ble ganske redd. Hva faen hadde jeg gjort? Deretter sparket NN (kamerat 1) ham i ansiktet. Da ga NN2 (kamerat 2) ham ett til to spark.

17-åringen tok imidlertid tilbake innrømmelsen.

Samtlige tre siktes nå for forsøk til grovt ran av Västmanslands tingsrätt.

(Hvorfor de tre ikke er siktet for grov vold, drapsforsøk og rasisme, vites ikke i skrivende stund, red. anm.).

En kontroll gjort hos det svenske Skatteverket viser at 19-åringen er født i Somalia. De to 17-åringene er født i Sverige, men har adresser i Irak, hvor deres foreldre kommer fra.

Lennart heter egentlig noe annet.

Relatert:

Exit mobile version