Site icon Lykten

Innvandrergjeng slo istykker statue av jomfru Maria

Ifølge lokal media skal hendelsen ha funnet sted på nyttårsaften i en park i byen Perugia i Italia. En eldre kristen mann hadde tatt med seg et bilde av sin avdøde kone til en minneplass i en park med en statue av jomfru Maria, for å minnes henne og for å be en bønn.

Plutselig dukket fem menn opp, mishandlet mannen, tok ifra ham fotografiet av hans avdøde hustru og slo deretter istykker Maria-statuen. De skal ifølge avisen også ha urinert på plassen og moret seg ved å sparke fotball med restene av statuen.

Hendelsen har skapt sterke følelser i byen og en religiøs kirkeleder har gått ut og fordømt det som skjedde, samtidig som han har forsøkt å glatte over og strekke ut en forsonende hånd for å stoppe islamfiendtlige følelser.

– Vi må ikke glemme at innen islam så er Maria meget viktig som mor til profeten Jesus, sa han og fortsatte:

– Man skal ikke tolke denne vandalismen, som jeg selvsagt fordømmer på alle måter, som et tilfelle av religiøst hat.

Nettavisen Imolaoggi.it skriver allikevel at hendelsen på nyttårsaftenen ikke er den første av sitt slag i Italia, der antallet hatforbrytelser mot kristendommen har økt de siste årene. Avisen tar opp tre lignende tilfeller der statuer av jomfru Maria har blitt vandalisert.

Antirasister og venstreekstremister

Men ikke bare muslimer ønsker å knuse og ødelegge kristne symboler. Også antirasistiske og kommunistiske grupper bedriver den samme typen ødeleggelser ovenfor vår vestlige kulturarv. Her fra venstreradikale opptøyer i Roma i 2011:

Exit mobile version