Site icon Lykten

Innvandrervolden sjokkerer vanlige dansker

Danske medier har under de siste dagene rapportert om tre hendelser hvor kriminelle personer med ikke-vestlig bakgrunn har begått eller ønsket å begå grove voldelige handlinger på offentlige plasser der «vanlige dansker» er ute med familien på tur, sitter på kafe eller handler mat.

Hendelsene viser hvordan den grove innvandrervolden nå begynner å trenge inn i miljøer og områder som tidligere har vært fredede og hvor dansker i hovedsak har vært skånet for det flerkulturelle samfunnets mørke sider.

Sak 1:

Den første hendelsen inntraff rundt lunsjtiden forrige lørdag i Kerteminde, en småby med knapt 6.000 innbyggere på nordøstre Fyn. Barnefamilier og eldre som var ute og handlet eller koste seg på promenaden Langegade i den lille byens sentrum, ble sjokkerte da en bilist plutselig kjørte på en yngre mann.

PÅKJØRT: Et internt oppgjør i en syrisk familie endte med påkjørsel og grov vold i en tradisjonell og koselig dansk handlegate midt blant barnefamilier og besøkende. Offeret ble knivstukket både i kropp og hode og utsatt for svært grov vold med stokker. (Foto: Den korte avis/Google Streetview).

Ut av bilen kom fire syriske menn bevæpnet med kniver og stokker De utsatte den påkjørte mannen, også han fra Syria, for en ytterst brutal mishandling. Et øyenvitne ga følgende beskrivelse av det som skjedde til en lokalavis:

– Det var forferdelig. Først trodde jeg at noen kjørte skateboard på hellene, men det var sånn det hørtes ut når de slo ham i hodet og på kroppen med plankene. Det var blod overalt.

Mannen skal ha blitt påført adskillige knivstikk i hodet og kroppen, samt fått mulige brudd i hodeskallen som følge av overfallet.

Bilen gjerningsmennene kjørte i ble funnet noen kilometer unna åstedet, og tre av mennene ble pågrepet av politiet like ved. Den fjerde er ennå på frifot og det uklart om politiet klarer å finne hans identitet.

Bakgrunnen til mishandlingen skal være en familiekrangel, etter at offeret skal ha mishandlet sin eks-kone under et språkkurs tidligere i uken. Kvinnen måtte til sykehus og opereres etter overfallet.

Sak 2:

Neste hendelse skjedde på mandagen på en travel kafe i Glostrup i hovedstaden København. De intetanende kafegjestene skal ha blitt svært skremt da to menn med kniver plutselig dukket opp i lokalet. Mennene skal ha opptrådt svært aggressive og truet gjestene inne på kafeen.

De to mennene beskrives som fra Midtøsten og med helskjegg. De skal ha vært på jakt etter en person de var i konflikt med. Den ene mannen skal ha snakket bra dansk, men med noe gebrokkent innslag. Den andre knivmannen skal ha snakket tyrkisk.

De skal til slutt ha forlatt kafeen uten å ha skadet noen.

Sak 3:

Den tredje hendelsen inntraff på onsdag ettermiddag, da en 22 årig mann skal ha blitt knivstukket i magen på åpen gate. Overfallet skjedde på Jorcks Passage, en liten koselig handlegate som ligger rett ved det kjente turistområdet Strøket, i sentrum av København.

KNIVSTUKKET I MAGEN: En mann skal ha blitt knivstukket i magen i Jorcks Passage, der mange ferdes daglig, inkludert norske turister på besøk i den danske hovedstaden. Dansk politi etterlyser to menn, hvor en av dem beskrives som «en mulatt i 18-20-års alderen». (Foto: Wikimedia).

Dansk politi mener å ha identifisert begge gjerningsmennene, som skal være 20 og 21 år gamle. Begge de mistenkte skal være kjente av politiet for tidligere forhold. Politiet skal i sin første rapport om hendelsen ha omtalt en av gjerningsmennene som «en mulatt i 18-20-års alderen».

Den danske nettavisen Den Korte Avis skrev følgende på torsdag om de tre voldsepisodene:

– Innvandrernes interne oppgjør, uansett om det er spørsmål om gjengkonflikter eller æresrelaterte familiekonflikter, foregår oftest i de parallellsamfunnene der de fleste innvandrerne bor. Men jo flere innvandrere som kommer til Danmark og bosetter seg over hele landet, desto oftere kommer danskene til å befinne seg på feil sted til feil tid.

GHETTOER I DANMARK: Danmark har offisielt fler dusin ghettoer som beskrives som innvandrertette områder der politi og myndigheter i en viss grad har mistet kontrollen. Til nå har kriminaliteten fra beboerne stort sett vært avgrenset til disse områdene, men nå ser man en utvikling hvor innvandrerne tar kriminaliteten og volden med seg ut til trygge og danske områder. (Foto: Ghetto i Vollmose).

Relatert:

Exit mobile version