Site icon Lykten

Innvandringskritiske Dansk Folkeparti størst på ny måling

Regjeringspartiet Sosialdemokratene taper terreng i en fersk meningsmåling fra Danmark. Statsminister Helle Thorning-Schmidt, som nylig annonserte ytterligere innstramminger i innvandringspolitikken, er nå Danmarks tredje største part i følge den siste målingen.

DANSK FOLKEPARTI. Partiet advarer blant annet mot masseinnvandringen fra muslimske land.

I den danske valgkampen er antallet asylsøkere blitt en stor sak og man regner med at cirka 20.000 asylsøkere kommer til Danmark bare i år. Alt i alt ankommer over 70.000 innvandrere Danmark årlig på grunn av arbeid, henteekteskap og familiegjenforening.

12 prosent av befolkningen er innvandrere

Innvandrerne som helhet utgjør nå nesten 700.000 personer og utgjør dermed over 12 prosent av den samlede befolkingen. Dette er en firedobling siden 1983.

Med de høye opinionstallene for Dansk Folkeparti har partilederen Kristian Thulesen Dahl blitt pekt ut som en mulig minister eller til og med statsminister i en ny borgerlig regjering.

Thulesen Dahl har imidlertid tidligere uttalt at Dansk Folkeparti heller vil stå utenfor en regjering og utøve press, fremfor alt i innvandringsspørsmål.

Den nye målingen gir den borgerlige blokken en klar majoritet på 55,2 prosent.

Relatert:

– Innvandrervold stoppet bussruter

– Dansk forslag: Send alle asylsøkere til Afrika

– 80 prosent av alle gifte par som mottar sosialbidrag i Danmark er innvandrere

Exit mobile version