Site icon Lykten

Irakere voldtok utviklingshemmet svensk jente – får bli i Sverige

Den 16 år gamle jenta hadde hatt et forhold med en av de irakiske mennene. Forholdet hadde tatt slutt, men en kveld i oktober 2009 hadde de bestemt seg for å treffes i mannens leilighet i Helsingborg. De skulle spise middag og ha en hyggelig kveld sammen. Da jenta kom til leiligheten skal irakeren derimot ha ringt etter to kamerater.

Jenta har i avhør fortalt at eks-kjærestens to kamerater skal ha sagt til henne «vi skal knulle deg». Til tross for at hun sa at hun ikke ville, dro de henne med vold inn på soverommet, der hun ble voldtatt både oralt, vaginalt og analt av alle tre mennene.

Ekskjæresten og den ene av hans kamerater har nå stått tiltalt for den brutale gjengvoldtekten. Den tredje mannen som også deltok har derimot sluppet tiltale.

Helsingborg tingrett dømte de to mennene, Ghazi Ali Khoder (født 1988) og Lukman Suleiman Taher (født 1988) til tre år og seks måneder i fengsel for grov voldtekt.

Lukman Taher er irakisk statsborger, men aktor i saken krevde ikke utvisningsvedtak på mannen, så han får bli i Sverige etter endt soning.

Begge irakerne er også dømt til i fellesskap å betale kvinnen 165.000 kroner i erstatning.

Saken mot de irakiske mennene ble først henlagt av politiet, men etter at en av dem ble innblandet i en annen kriminalsak ble det igangsatt ny etterforskning.

Exit mobile version