Site icon Lykten

Iraner dyttet 20 år gammel svensk kvinne i døden foran T-banetog i Berlin

Den iranske mannen skal ha dyttet den svenske kvinnen ned på skinnesporene, da et innkommende T-banetog kom inn på stasjonen. Kvinnen døde momentant, skriver Berliner Zeitung.

Kvinnen skal ha hatt både svensk og tysk statsborgerskap, og var bosatt i Berlin.

Tyskere som befant seg i nærheten pågrep mannen rett etter hendelsen og holdt ham fast til politiet ankom.

Ifølge Berliner Zeitung er den 28-årige iraneren født i Hamburg av innvandrerforeldre. Han mangler fast bopel og hadde kort tid før mordet mislyktes med å få et sted å bo på et herberge. Ifølge påtalemyndighetene så kan dette være et motiv for mordet.

Les også: Asylsøker dyttet politimann i døden

SVENSK KVINNE DREPT: Den svenske kvinnen i 20-årene ble dyttet foran et innkommende tog ved en T-banestasjon i Berlin på tirsdag. En 28-årig innvandrer med iransk bakgrunn er arrestert for drapet. Her bæres den drepte kvinnen ut av stasjonen.

Media mørklegger

Innvandrere sine forbrytelser mot hvite kvinner er for tiden et svært diskutert tema i Tyskland, og Berliner Zeitung er intet unntak.

Avisen mørklegger at det dreier seg om en svensk kvinne, istedenfor antyder avisen at det dreier seg om et internt innvandreroppgjør, ved å skrive at mordofferet er «tysk med innvandrerbakgrunn».

Norske og svenske aviser, blant dem Dagbladet, Aftenposten og Aftonbladet, mørklegger på sin side igjen at gjerningsmannen var innvandrer. Selv om de skriver at offeret var en svensk kvinne.

Les også: Asylsøkere dytter bil ned på togstasjon i Brussel

Kom fra Hamburg til Berlin

Berlin sin innenriksminister, Frank Henkel, har kommentert hendelsen ved å kritisere myndighetene i Hamburg, hvor mannen opprinnelig kommer fra. Den 28-årige innvandreren skal nemlig ha en betydelig voldshistorikk bak seg, men har allikevel fått lov til å bevege seg fritt i samfunnet.

– Man må jo spørre seg hvorfor denne mannen ikke har blitt stoppet tidligere, sier Henkel ifølge Berliner Zeitung.

Les også: Hundrevis av tyske kvinner antastet av tusenvis av muslimske menn i Tyskland

Exit mobile version