Site icon Lykten

IS-sympatisør truet med massemord på lokaltog i Stockholm

Politiet i Stockholm ble igår tilkalt til et lokaltog i Sollentuna, nord for den svenske hovedstaden, etter at en muslimsk flyktning hadde reist seg opp og uttalt at han støttet terrorgruppen IS.

Mannen skal så ha skreket ut drapstrusler og truet med massemord på de andre passasjerene. Spesielt rettet muslimen trusler mot eventuelle kurdere som måtte være på toget.

Politiet ankom raskt etter at den muslimske mannen hadde uttalt truslene og gikk inn på toget med skarpe våpen. Mannen ble til slutt nøytralisert med pepperspray.

Alle de reisende måtte gå av toget som så ble gjennomsøkt for å kontrollere at mannen ikke hadde plassert ut en sprengladning eller annet.

Passasjerene fikk etterhvert komme tilbake på toget, da man ikke fant noe.

Abin Näverberg ved politiet i Stockholm ønsker ikke å uttale seg om hendelsen og henviser til dette av sikkerhetshensyn for etterforskningen av saken.

Han innrømmer allikevel at man har pågrepet en IS-sympatisør og at denne mannen er mistenkt for drapstrusler.

Hendelsen kommer i kjølvannet av flere episoder på offentlige transporter i vårt naboland, der muslimske flyktninger og asylsøkere truer medpassasjerer med drap eller andre grove uttalelser. Vi legger også ved noen andre videoer tatt fra den svenske offentligheten.

Denne siste videoen ber vi om ta kun mennesker over 18 år ser, da den inneholder grove voldsscener hvor somaliske menn angriper og sparker etniske svensker i hodet, i sentrum av en svensk by.

Exit mobile version