Site icon Lykten

Islamister i Australia tok gisler

Mannen har tatt rundt 30 personer som gisler i en kafé som ligger i sentrum av Sydney. Det er uklart hvor mange gjerningspersoner som er innblandet i terrorangrepet og om det er muslimske innvandrere eller en terror-celle fra utlandet som har lurt seg inn i landet som står bak angrepet. Fem personer skal så langt ha klart å flykte.

Nærliggende bygninger har blitt stengt og låst ned. Australsk politi befinner seg på plass og mennesker i området blir bedt om å holde seg borte. En av terroristene skal ifølge vitner bære et islamsk pannebånd. Også et islamsk flagg med arabisk tekst med forbindelse til islam er hengt opp. Australia sin statsminister Tony Abbott er meget bekymret over situasjonen.

Ifølge opplysninger fra politiet i Sydney skal man allerede idag ha pågrepet en annen mistenkt muslimsk terrorist. Som ikke det var nok, så ble man tvunget til å evakuere det verdensberømte operahuset i Sydney etter at en bombetrussel hadde blitt ringt inn mot bygningen. Noen bombe har ennå ikke blitt funnet.

BLE EVAKUERT: Operahuset i Sydney skal tidligere idag ha blitt evakuert etter en bombetrussel. Politiet i Sydney skal også ha arrestert en mulig muslimsk terrorist i byen.

Som det har blitt rapportert har IS med vilje sendt sympatisører til vestlige land som såkalte «flyktninger» og som er forberedt å utføre terrorhandlinger når de blir aktivert. Disse gisseldramaene kan altså være et bevis på at dette nå er i ferd med å skje.

Med tanke på Norge sine åpne grenser for islamister fra hele verden, så er det ikke urimelig at slike typer terrorisme kan skje i Norge også. PST rapporterte nylig at man etterforsker og overvåker et stort antall jihadkrigere som enten er i ferd med å reise til krigssoner eller returnerer derfra, slik at man kan få en oversikt over mulige trusler mot landet.

Den siste rapporten fra PST tilsier at det er opptil 90 prosent sjanse for at vi kan oppleveet terrorangrep i Norge iløpet av 2015.

Relatert:

– VG støtter ekstreme islamister

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for radikale islamister

– 80 prosent av innvandrerungdom med tyrkisk bakgrunn støtter jihad mot «ikke-troende»

– Terrorfrykt over hele landet

– Muslimske terrorister muligens på vei til Norge

– Kandadisk media: Islamske stat bak terrorangrepet

– Mønstring og demonstrasjon mot Islamske Stat

-Må ha moské for å unngå radikalisering

Exit mobile version