Site icon Lykten

Islamister henretter vantro

Islamic State(IS), tidligere kjent som ISIL/ISIS erobret tre byer, Iraks største demning og et oljefelt i sin første seier over kurdiske styrker i helgen. Jezidi er en gammelnaturreligion fra førkristen tid, som fremdeles praktiseres av en kurdisk minoritet. Disse har nå fått valget mellom å konvertere til islam eller dø.

IS har tidligere innført streng sharia og fordrevet religiøse minoriteter, bl.a. alle kristne fra den irakiske storbyen Mosul.

«Mosuls kristne fikk tre alternativer – konverter til islam, dra din vei, eller bli drept med sverd, melder internasjonale nyhetsbyråer. Dermed var det brått slutt for det kaldeiskkristne samfunnet som har holdt til i Mosul i hundrevis av år.

Men ikke bare kristne er utsatt. En rekke minoriteter i Mosul og andre områder i det nordlige Irak som nå er under ISILs kontroll, er utsatt for systematisk forfølgelse, mener FN».

KORSFESTET: Kristne mennesker i blant annet Irak og Syria har blitt drept og korsfestet av islamistene. IS (Islamic state) ønsker å rense Midtøsten for «vantro».

Islamic State har tidligere i sommer erklært seg som kalifat med lederen Abu Bakr al-Baghdadi som selverklært kalif. Kalifatet er en opprinnelig islamsk styreform som også er målet for andre islamske terrorgrupper som al-Qaida, men også mer moderate islamistgrupper som Det muslimsk brorskap.

Exit mobile version