Site icon Lykten

Islamistisk terror har nå drept dobbelt så mange som høyreekstrem terror i USA etter 11. september

Data fra International Security Data Site (ISDS) viser at siden terrorangrepet den 11. september 2001, så har høyreekstreme i USA drept totalt 48 personer, mens voldelige jihadist-angrep har resultert i at 45 personer har  mistet livet.

Dette har nå fullstendig endret seg etter det brutale angrepet på nattklubben Pulse. Myndighetene frykter også at flere kan miste livet som følge av terroraksjonen, da mange fortsatt er kritisk skadet.

Disse oppdaterte tallene betyr dermed at siden 11. september, så har voldelige jihad-angrep drept ca. 95 personer, som nå er nesten dobbelt så mange som er begått av høyreorienterte grupper eller enkeltpersoner med høyreekstreme motiv.

Dataene tar med både skytingen i San Bernardino og angrepet i Chattanooga, Tennesee, som er de to siste voldelige jihad-angrepene i USA. I San Bernardino drepte terrorist-ekteparet Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik 14 mennesker, mens i Chattanooga drepte Muhammad Youssef Abdulazeez fem uskyldige mennesker.

Når det gjelder høyreekstrem terror regnes blant annet angrepet på Planned Parenthood i Colorado, hvor tre personer ble drept. Skytingen ved kirken i Charleston med Dylann Roof, hvor ni kirkegjengere ble skutt til døde, er også med i statistikken som høyreekstrem terror.

Det finnes ytteligere angrep hvor man ikke klart har definert angrepene som enten jihadisitiske eller høyreekstreme.

Disse tallene tar uansett ikke hensyn til forskjellen mellom absolutte og relative tall, noe som er bemerkelsesverdig, gitt at muslimer utgjør en svært liten andel av den totale befolkningen i USA.

FBI har ennå ikke bekreftet at Omar Mateen har forbindelser til konkrete terrororganisasjoner, men har samtidig uttalt at de har bevis for at han sympatiserte med ekstreme og jihadistiske muslimske grupper.

Exit mobile version