Site icon Lykten

Japan åpnet for asylinnvandring – fikk overfallsvoldtekt

Japan med sine 127 millioner innbyggere, er det av de utviklede landene i verden som tar imot færrest asylsøkere. Landet er kjent for å ha svært strenge regler for hvem som kan oppholde seg i landet og søke om statsborgerskap.

I 2014 tok de imot 14 – fjorten – asylsøkere. Men av de svært få som har fått lov til å komme de siste årene, så har to stykker allerede utmerket seg negativt på kriminalitetsstatistikken.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folket»

Det er den engelskspråklige nyhetssiden The Tokyo Reporter som opplyser at politiet i den japanske hovedstaden denne uken har pågrepet to unge muslimer fra Tyrkia.

Begge kurderne ble pågrepet mistenkt for i desember i fjor å ha overfalt, voldtatt og ranet en japansk kvinne ved en jernbanestasjon i Tokyo.

Kvinnen skal ha vært på vei hjem etter en bytur og skal ha blitt dratt inn i et offentlig toalett, hvor hun skal ha blitt voldtatt og ranet.

Les også: Asylsøkere sex-angrep 11 år gamle jenter i svømmehall

OVERFALT, VOLDTATT OG RANET: En japansk kvinne i 30-årene skal ha blitt dratt med inn i på et offentlig toalett av to kurdiske asylsøkere i hovedstaden Tokyo. Ifølge media skal kvinnen ha blitt voldtatt og så fraranet 9.000 japanske yen. (Foto: IR Akabane jernbanestasjon i Tokyo).

Begge de pågrepne ble identifisert ved hjelp av bilder fra overvåkingskameraer. Det skal være en 22-årig tyrkisk statsborger ved navn Onder Pinbasi, samt en 16-årig tyrkisk statsborger, hvis navn ikke er løslatt.

Den eldre av kurderne skal ha nektet for overfallet og påstår at det er hans 16-årige venn som stor bak ranet og voldtekten av kvinnen. 16-åringen skal ha tilstått ranet, men nekter for å ha voldtatt kvinnen.

Les også: Arabere voldtok norsk 17-åring – norske medier kalte dem «australiere»

Begge kurderne kom ifølge The Tokyo Reporter til Japan i 2015. De har søkt asyl, med bakgrunn i at de ikke kan returnere til sitt hjemland på grunn «problemer som finnes i familien».

Etterforskningen av de to muslimske mennene pågår, og under tiden de er anholdt av det japanske rettsvesenet så har de fått en slags midlertidig oppholdstillatelse.

Exit mobile version