Site icon Lykten

Jens Stoltenberg lyver om konflikten i Russland

Krim-konflikten som nå utspiller seg mellom Russland og Ukraina er en tragisk situasjon mellom to nasjoner som har lange og tette bånd historisk. Et internasjonalt maktspill, hvor både Russland, Ukrania, EU, USA, CIA og NATO er involvert, med Kina som mulig brikke, er potensielt en kruttønne som kan eksplodere i en tredje verdenskrig.

Vi skal imidlertid ikke ta for oss den delen av saken, men en kommentar som tidligere statsminister og generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, gikk ut med i et intervju med igår til NRK:

– Jeg er redd vi får et år som bygger videre på et år vi så i 2014. I Øst ble militærmakt brukt til å endre landegrenser og land ble annektert for første gang siden andre verdenskrig. Og i Irak og Syria kom usikkerheten mye nærmere opp mot Tyrkia og NATOs grenser. Så vi er forberedt på at 2015 blir året vi blir satt på prøve.

Hva med Kosovo, Stoltenberg?

Man kan spørre seg om det er en forglemmelse eller om det er et bevisst politisk utspill, å unngå temaet Kosovo.

Jens Stoltenberg var nærings- og energiminister og finansminister i Arbeiderparti-regjeringene når krigene i Jugoslavia sto på som verst, så hans kunnskap om temaet er utvilsomt tilstede.

Norge deltok aktivt i støtten til USA og NATO gjennom 1990-tallet, som resulterte i bombingene av Serbia og drapene på tusenvis av sivile, samt førte til den etniske rensingen av serbere fra sitt hjerteland i Kosovo.

Jens Stoltenberg sin familie har også sterke bånd til Serbia, da Thorvald Stoltenberg jobbet ved den norske ambassaden i Beograd på 60-tallet. Jens Stoltenberg hadde blant annet en serbisk dagmamma, Smilja Katic, som ble med Stoltenberg-familien hjem til Norge for å jobbe for dem der etter at deres opphold i Jugoslavia tok slutt.

Anerkjennelse av Kosovo

I 2008 anerkjente Stoltenberg-regjeringen Kosovo som en egen stat og sørget dermed for at den etniske rensingen av serbere fra sin historiske landsdel var et endelig faktum. Hundretusenvis av kristne serbere hadde blitt fordrevet ut av sitt hjemland, mens hundretusenvis av dem som ble igjen nå i realiteten var blitt statsløse, påtvunget et liv under islamsk styre.

Kronen på verket var når serbiske krigsflyktninger som hadde søkt opphold til Norge fikk avslag på sine søknader.

Slakteren av Beograd

Presset fra USA for å løsrive Kosovo fra Serbia var veldig sterkt ønsket av en bred allianse i Europa.

NATO med sin militære styrke gikk med på alle kravene som ble stilt av Madeleine Albright.

Albright som var utenriksminister under Clinton-administrasjonen, dro egenhendig til samtlige av de europeiske stormaktene og hisset til krig mot Serbia.

NATO-styrker hjulpet av USA, bombet Serbia i over tre måneder i 1999, og løsrev således den historiske serbiske delen kalt Kosovo. Slik fikk den muslimske minoriteten kalt Kosovo-albanere et nytt land.

NATO og USA bombet blant annet TV-stasjoner, boligområder og sykehus med hundrevis av drepte som resultat. For dette fikk Madeleine Albright det lite flatterende navnet «Slakteren av Beograd«.

Tilsammen skal over 420.000 raketter ha blitt skutt mot landet av NATO-styrkene. 25.000 hus, deriblant 19 sykehus, 18 barnehager, 69 skoler, 44 broer og 14 flyplasser, var noe av det som var nødvendig å ødelegge sett med Albright sine øyne for å demokratisere landet.

2.500 drepte og 12.500 sårede lå igjen på bakken i Serbia etter den norskstøttede invasjonen.

Hva er vitsen med en armé hvis man ikke bruker den, skal Albright ha uttalt i en diskusjon med daværende formann for Joint Chiefs of Staff,  Colin Powell.

Bombingen av Serbia tok slutt i 1999  og de muslimske albanerne, godt hjulpet av CIA og jihadister fra Midtøsten, fikk det de ønsket seg – en muslimsk republikk midt i Europa. EU og USA sitt militære maktspill hadde endret grensene i Europa for første gang siden 2. verdenskrig.

Propaganda

Bruken av propaganda og TV-stasjonenes involvering som en forlenget arm for militærmakten hadde for alvor begynt å bli endel av mediehverdagen til befolkningen i Europa. Gulf-krigen i 1990 så ut som et TV-spill og bruken av grafikk og musikk gjorde det hele til et sirkus.

En av propagandaløgnene brukt av media under krigen i Jugoslavia var at så mange som 225.000 albanere hadde blitt drept av serberne.

Gang på gang fikk man se underernærte mennesker i fangeleire eller bilder av lik på en åker. Beskjeden var klar; de kristne serberne er de onde, og muslimske bosniere og albanere var ofrene.

I ettertid skulle mange av reportasjene som ble brukt bli avslørt som løgn og propaganda.

Sanne tall

Etter Kosovo-krigen har de fra før rapporterte 225.000 drepte albanerne blitt justert ned til ca 2.000-3.000 mennesker, som også inkluderer serbere og sigøynere drept av NATO og KLA (Kosovo Liberation Army, bestående av islamske krigere fra Europa og Midtøsten).

Over 240.000 etniske serbere måtte imidlertid forlate sine hjem og liv da den islamske republikken Kosovo ble etablert.

Organtyveri og folkemord

I ettertid har det også kommet frem at lederen for de muslimske opprørene og nåværende president i Kosovo, Hashim Thaci, er sterkt involvert i menneskesmugling, våpensmugling, narkotikasmugling og salg av menneskelige organer. Madeleine Albright møtte Thaci ved flere anledninger og støttet Thaci og muslimenes kamp for en islamsk nasjon.

Kosovo har vært en viktig del av Serbias historie helt siden 1100-tallet, og en mengde kriger og hendelser har gjort at området har en stor følelsesmessig betydning for serberne. Kosovo som en gang hadde en majoritet av serbere har idag under 1.5 prosent serbere igjen. Disse lever blant annet i stor fattigdom, mange uten strøm eller innlagt vann i sine hus.

Store problemer

Idag er Kosovo i praksis en islamsk republikk med enorme problemer med korrupsjon innen alle nivåer hos myndighetene, rettsvesenet i landet ligger flere tiår bak sine europeiske naboland og menneskerettigheter er omtrent ikke-eksisterende med stadige overgrep mot landets minoriteter.

Statistikk viser også at befolkningsøkningen er unik i europeisk målestokk og at landet med dagens fødselsrate blant etniske albanere, vil tredoble seg til over 4.5 millioner mennesker i løpet av de neste 25 årene. Uten at man har verken økonomi eller kapasitet til å ta seg av et slikt folketall.

Man kan etter den informasjonen som så åpenlyst ligger ute lure på hvorfor Jens Stoltenberg skulle ordlegge seg på den måten han gjorde til NRK. Det er lov å håpe at Stoltebergs uttalelse var en uheldig forglemmelse.

Her er en dokumentar fra britisk TV om hvordan kidnapping, drap og salg av menneskelige organer ble bedrevet i storstilt skala av Kosovo-albanere mot den serbiske befolkningen:

Del 1:

Del 2:

En dokumentar om hvordan krigsforbrytelsene begått av albanerne mot serberne har blitt dekket over:

Exit mobile version