Site icon Lykten

Slik jobber Islamistene for å oppnå innflytelse i Sverige

Rapporten er utarbeidet av den svenske organisasjonen Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), som er en del av det svenske forsvarsdepartement og ansvarlig for samfunnssikkerhet og offentlig sikkerhet.

I rapporten som ble offentliggjort tidligere denne måneden fremgår det at Det muslimske brorskapet arbeider for å øke antall praktiserende muslimer i Sverige, oppmuntre til konflikter med det sekulære samfunnet, og infiltrere politiske partier, frivillige organisasjoner, akademiske institusjoner og andre sivilsamfunnsorganisasjoner.

Det muslimske brorskapet blir i rapporten beskrevet som en totalitær politisk ideologi født ut av islam. «Dette kan gjøre det «vanskelig å motsette seg det som på overflaten ser ut til å være en sårbar minoritets religiøses rettigheter», forklarer den, og peker på at kritikerne risikerer å «løpe risikoen for å bli kalt «rasist» eller «islamofob».

«Islamister tar sikte på å bygge en parallell sosial struktur som konkurrerer med resten av det svenske samfunnets verdier for sine borgere. I denne forstand utgjør Det muslimske brorskapet en langsiktig utfordring når det gjelder landets sosial samhørighet «, heter det i rapporten.

Det muslimske brorskapet er en verdensomspennende bevegelse grunnlagt i 1826, med mål om å skape et globalt, sunni-islamsk kalifatet ved å organisere muslimer politisk. Det er uten tvil den største islamistiske organisasjonen i verden. Hamas-bevegelsen i Gaza er blant annet en del av Det muslimske brorskapet, som de siste årene har gjort seg særlig bemerket i Egypt.

Gruppen har blitt beskyldt for å fremme koblinger til militante grupper og regnes som en terroristorganisasjon av regjeringene i Bahrain, Egypt, Russland, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, skriver Breitbart. Rapporten begynner med å sitere grunnleggeren av brorskapet, Hassan al Banna: «Allah er vårt mål, profeten er vår leder, Koranen er vår lov, jihad er vår vei, og døden for Allah er vår høyeste streven.

Exit mobile version