Site icon Lykten

Jonna (17) voldtatt, tent på og drept av asylsøker

DRAPSMANN OG OFFER.

En grusom sak er nettopp avsluttet i Satakunta tingrett i Finland, der en 26-årig mann er dømt til livstids fengsel for mordet på en 17-årig jente. Jenta skal også ha blitt voldtatt, før hun ble tent på og drept.

Les også: VG og Dagbladet lyver om voldtekt av kvinne på finsk ferge. Kaller afrikanere «svensker»

Ramin Azimi, (26), ska ha oppholdstillatelse, men ikke statsborgerskap i Finland. Han er opprinnelig fra Afghanistan.

Ifølge rettsdokumentene skal Azimi ha ønsket å gifte seg med Jonna Männistö for å få statsborgerskap og dermed permanent oppholdstillatelse i Finland. Han skal ha fått flere avslag ved tidligere søknader, men fått opplyst at han ved et giftemål med en finsk kvinne ville ha bedre sjanser til å få godkjent søknaden.

DRAPSMANN: Morderen Ramin Azimi. 26 år gamle Azimi, som er fra Afghanistan, sto tiltalt for voldtekt og drap av en 17 år gammel finsk jente.

Les også: 50.000 asylsøkere til Finland

Det var i januar i år at det grusomme drapet fant sted. Motivet for drapet skal ha vært at forholdet mellom 26-åringen og 17-åringen hadde tatt slutt. Det var jenta som hadde slått opp og begynt å treffe en annen mann.

Den afghanske mannen skal etter at forholdet tok slutt ha kontaktet jenta og sagt at han ønsket å gifte seg med henne og få barn. Han skal også ha fridd til jenta offentlig foran andre mennesker. Jenta skal imidlertid avslått frieriet.

Les også: Kvinne gruppevoldtatt av fem somaliere på togstasjon i Finland

Etter dette skal de ha gått tilbake til bilens hans, hvorpå det er uklart hvorfor hun ble med i bilen og kjørte avgårde. Underveis skal de to ha kranglet i bilen, og Azimi skal da ha stoppet ved byen Ulvsby.

Her skal han ha voldtatt jenta. Etter voldtekten skal han ha kvalt Jonna, og så ha kjørt til tettstedet Kumo, hvor han fant noen lagerbygninger. Her tok han jenta ut av bilen, rullet henne inn i et teppe, før han helte bensin over henne og tente på. Etterforskingen utført av rettsteknikere viser at Jonna fortsatt var i live når hun ble satt i brann.

DREPT: 17-årige Jonna Männistö mistet livet på brutalt vis. Jenta skal ha slått opp med sin afghanske kjæreste, noe som førte til at han valgte å drepe henne.

Les også: Den finske regjeringen skal undersøke asyl-voldtekter

Azimi skal så ha kjørt hjem, men ble arrestert kort tid etter. I retten skal han ha sagt at Jonna tok selvmord, men denne forklaringen festet ikke retten noen tillit til.

Retten fant også Azimi tilregnelig etter en psykiatrisk evaluasjon. Azimi vurderer sammen med sin advokat å anke dommen.

Les også: 14 år gammel finsk jente voldtatt av flyktningbarn

Relatert:

Exit mobile version