Site icon Lykten

Journalist ønsket politibeskyttelse etter å ha offentliggjort adressen til politimannen som skjøt Michael Brown

Det har vært store opptøyer i byen Ferguson i Missouri etter at den afroamerikanske tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av politimannen Darren Wilson.

Frieord.no har tidligere skrevet om hvordan norsk media regelrett lyver om hele episoden og fremstiller det som et uprovosert og rasemotivert drap. Sannheten er derimot at Michael Brown akkurat hadde ranet en kolonialbutikk og gikk til fysisk angrep på Darren Wilson som måtte forsvare seg med livet som innsats. En storjury har også frikjent Darren Wilson for skytingen og konkludert med at det var selvforsvar.

Det politisk korrekte media i USA har også har hatt et svært subjektivt forhold til sannheten.

Det kokte godt i topplokket på mange venstrevridde journalister og Julie Bosman i New York Times gikk så langt som å offentliggjøre hjemmeadressen til den hardt pressede politimannen Darren Wilson.

Det var regelrett lynsjestemning blant mange i den afroamerikanske befolkningen i området og hun risikerte ikke bare livet til Darren Wilson ved å gå ut med adressen hans. Hjemme ventet hans gravide kone.

Julie Bosman skulle derimot erfare at internett har gjort hverdagen vanskeligere for journalister som ønsker å ha monopol på informasjonsspredning.

Ikke lenge etter at hun selv gikk ut med adressen til Darren Wilson og hans kone, ble hennes egen adresse offentliggjort på internett.

Hun skal da sporenstreks ha gått til politiet i Chicago, hvor hun er bosatt, og bedt om beskyttelse.

Hun hevdet at hennes liv var i fare og hun ønsket å få den samme beskyttelsen som store kjendiser og andre høyprofilerte personer.

JULIA BOSMAN. Journalisten har blitt latterligjort og hengt ut etter å ha fått en kraftig dose karma.

En kilde i politiet kan fortelle at hun innbilte seg at hun var en stor kjendis og ønsket sikkerhetstiltak på toppnivå.

Det hun derimot fikk var en real dose virkelighet.

Politiet lo henne mitt opp i ansiktet og journalisten måtte pent klare seg uten dyr og ressurskrevende politibeskyttelse.

Fadesen til Julia Bosman går nå som en seiersgang på nettet. Ironien i at hun selv ble hengt ut og følte seg truet, etter å ha risikert livet til Darren Wilson og hans gravide kone, har ikke gått upåaktet hen.

Exit mobile version