Site icon Lykten

Kanadisk media: Islamske stat bak terrorangrepet

– Hypotesen om enn ikke direkte uttalt, i det meste av medieovervåkingen er at onsdagens hendelsen er koblet til mandagens hit-and-run angrep mot to kanadiske soldater i Quebec – og at begge har som mål å fremme den Islamske stats terroristers mål i Midtøsten, skriver The Star.

På mandag ble to kanadiske soldater påkjørt av en muslim i et religiøst motivert terrorangrep, hvorpå en av dem døde. På onsdag ble en soldat skutt ihjel utenfor den kanadiske parlamentet i Ottawa, også det attentatet ble utført av en muslim som har blitt identifisert som en 32-årig mann ved navn Michael Zehaf-Bibeau (32).

Zehaf-Bibeau skjøt ført ihjel en vakt ved krigsmonumentet utenfor parlamentet før han vilt skytende løp inn i parlamentsbygningen, skriver AP. Zehaf-Bibeau skal ha klart å avfyre over 30 skudd før den 32-årige muslimen ble  skutt ihjel av parlamentets seremonielle vakt, Kevin Vickers (58).

Ifølge kanadiske medier frykter man at det skal være flere gjerningsmenn som var med på attentatet, uten at disse er funnet eller identifisert så langt.

REDDET LIVET TIL MANGE: Kevin Vickers som har oppgaven som seremoniell vakt (Sergeant-at-arms) konfronterte den 32-årige Zehaf-Bibeau med livet som innsats. Nå hylles 58-åringen i medier over hele verden.

Angrepene skjer samtidig som Nobelprisvinner Malala Yousafzai var i landet for å motta prisen som æresborger av Canada. Yousafzai ble skutt i hodet av Taliban i 2012 for å offentlig støtte utdannelsen av jenter i Pakistan.

Farlig å gå i uniform

Angrepene kommer kort tid etter at kanadiske myndigheter har bedt sine soldater om å ikke bære uniform mens de er ute blant befolkningen. Dette av frykt for at muslimske ekstremister skal kunne gjøre dem til mål for terrorangrep. Dette inkluderer ting som å ta offentlig transport, gå i banken eller på postkontoret eller hente barn i barnehager eller på skolen.

Exit mobile version