Site icon Lykten

Kanariøyene: 36-årig kvinne spurte fire ulovlige migranter om hun kunne hjelpe dem – ble gjengvoldtatt

MOGAN, GRAN CANARIA. (Foto: Google Streetview).

Det var i det populære turiststedet Mogan, der mange nordmenn og skandinaver bor, at en 36-årig kvinne gikk forbi en park og oppdaget et gruppe nordafrikanske menn som hadde slått leir. Parken skal ligge kun noen minutter fra den norske skolen på Gran Canaria.

Les også: Dansk kvinne gruppevoldtatt av fire marokkanere på Gran Canaria

Den brutale gjengvoldtekten fant sted bare få minutter fra Den norske skolen på Gran Canaria. (Foto: Google Maps).

Kvinnen gikk bort til gruppen med ulovlige migranter og spurte medfølende om deres situasjon og om det var noe hun kunne gjøre for dem. Men de fire mennene gjengjeldte ikke hennes vennlighet.

Tvert i mot ble hun angrepet uten varsel, skriver Okdiaro, ifølge den britiske avisen Daily Mail.

Kvinnen forteller at hun ble overfalt og at alle de fire nordafrikanske migrantene skal ha voldtatt henne, en etter en, mens de tre andre holdt henne fast på skift. Etter gjengvoldtekten klarte kvinnen å komme seg til en lege, og Spanias politienhet Guardia Civil ble involvert.

Les også: Kanariøyene – fra turistparadis til migrantkaos

POPULÆRT KJØPESENTER: Gjengvoldtekten av den 36-årige irske kvinnen skal ha skjedd rett ved et populært kjøpesenter i Mogan.  (Foto: Google Streetview).

Tre dager senere skal alle de fire nordafrikanske voldtektsmennene ha blitt arrestert.

De mistenkte er mellom 18 og 35 år gamle og er ulovlig i Spania. De skal ha bodd i parken etter at de ble kastet ut av et asylsenter drevet av Røde Kors, på grunn av dårlig oppførsel, ifølge spanske medier.

Kvinnen som ble gjengvoldtatt av de nordafrikanske migrantene er opprinnelig fra Irland og har bodd i to år på ferieøya.

Kanariøyene har i mange måneder blitt oversvømt av ulovlige migranter fra det afrikanske kontinentet. Det har skaps store utfordringer med grov kriminalitet, hærverk og voldtekter.

Det har også vært større medieoppslag den siste tiden etter at de ulovlige migrantene har blitt innkvartert på luksushoteller på grunn av plassmangel på asylsentrene, før de blir videresendt til fastlandet.

De ulovlige migrantene kan stort sett ikke få asyl i Spania og man har forsøkt å sende dem tilbake til Afrika. Men mye tyder på at de blir boende på øyene og så kommer seg videre til det spanske fastlandet og deretter setter ut på nye reiser til Nord-Europa og Norge, der velferden og de sosiale godene er høyest. Langt de fleste som kommer er menn i militær-alder 18-40 år.

Exit mobile version