Site icon Lykten

KAOS I SVERIGE: Ingen tør bygge ny politistasjon i Rinkeby

Den gamle stasjonen blei følge stengt i løpet av våren 2014, og et år senere ble det besluttet å bygge en ny stasjon for 240 polititjenestemenn. Men ingen byggefirmaer tør bygge den nye stasjonen. «Alt for farlig» sier anonyme politifolk til Svensk TV.

Les også: Opptøyer og plyndring i Rinkeby – politiet skjøt for å treffe

Ifølge kildene til SVT har det ikke vært noen bud, fordi flere store byggefirmaer ikke ønsker å jobbe i bydelen av sikkerhetsmessige grunner. «Det er for farlig å bygge en politistasjon i området», sier flere politifolk som ønsker å være anonym til SVT Nyheter.

Les også: Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere

Les også: Steinkasting, trusler og vold stengte byggeplass

KNUSTE POLITISTASJON: Slik så en politistasjon ut i Rågsved i Stockholm i 2014 etter at tredvetalls innvandrere skal ha startet opptøyer i hovedstaden. De skal i tillegg til å ha kastet brannbomber og steiner på politiet og brannvesen som ankom plassen. (Foto: Fria Tider).

Byggingen av den nye planlagte politistasjonen står derfor i stampe. Den er planlagt plassert i en bygning som tidligere huset et sykehjem, men ingen bud på byggeprosjektet er mottatt. Sluttdatoen for kontrakten har blitt utvidet flere ganger. I følge SVT mener flere store byggefirmaer at det av sikkerhetsmessige grunner er problematisk å få jobben gjort.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

«Det er for farlig å bygge en politistasjon i området. Byggeplassen må være bevoktet døgnet rundt. Dette inkluderer både risikoen for tyveri, men også trusler mot ansatte som skal jobbe på byggeprosjektet,» sier flere politifolk som ønsker å være anonym til SVT Nyheter.

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Exit mobile version