Site icon Lykten

Kirke i Sverige vandalisert med islamistisk graffiti

Vandaliseringen er politianmeldt, men ingen vet ennå hvem eller hvilke gjerningspersoner som har stått bak graffitien.

Kirken der hendelsen fant sted skal ha blitt begynt bygget allerede på 1400-tallet og ligger i Nordre Skåne.

Når politiske budskap, slik som hakekors, blir sprayet på religiøse bygg pleier media og politikere å være raske med å rapportere og fordømme det. Men denne hendelsen virker kun å ha vært interessant for lokalavisen Helsingborgs Dagblad.

Man har også hatt store problemer med å fjerne den islamistiske hat-graffitien. Peter Nilsson forteller at gjerningspersonene har benyttet seg av en form for metall-lakk som ikke lar seg fjernes med de metodene har man forsøkt så langt. Man har kontaktet et profesjonelt firma i håp om at de kan lykkes bedre.

MÅ HENTE PROFESJONELT FIRMA: De som sto bak spraymalingen hadde brukt en spesiell metallisk farge som er svært vanskelig å fjerne. (Foto: Privat).

På tirsdag fortalte Peter Nilsson til lokalavisen at graffitien skulle være borte til i dag, da man skulle ha en begravelse i kirken og det muslimske slagordet må være borte til gravfølget ankommer. Man ønsker heller ikke å provisorisk dekke det til, da dette ikke ville være forenlig med den verdigheten som skal være under en begravelse.

Ifølge Nilsson er dette at kirkebygg blir vandalisert med islamistiske budskap et nytt fenomen som man i Båstad ikke har blitt utsatt for tidligere.

På sosiale medier har mennesker reagert.

Mariakyrken i Båstad er kirken der vår elskede lille Love ligger begravet, skriver en lokalinnbygger på sin Facebook-side.

Nylig kunne man i avisen lese om at noen hadde tegnet et hakekors i snøen ved skolen i Østre Karup og hendelsen har blitt anmeldt som hets mot folkgrupp. (brudd på rasismeparagrafen red. anm.) Men det er helt stille i avisene om at noen har vandalisert Båstad kirke med teksten «Allahu Akbar», skriver en annen person som har lagt ut et bilde av kirken.

Exit mobile version