Site icon Lykten

København: Bosnisk muslim skjøt dansk politimann i hodet

Skuddepisoden som har fått enorm oppmerksomhet i Danmark, fant sted i 23-tiden på onsdag kveld.

Dansk politi skulle pågripe en bosnisk muslim som var mistenkt for omfattende innblanding i narkotikahandelen i den venstreekstreme bydelen Christiania i København.

I forbindelse med pågripelsen dro den 25-årige Mesa Hodzic frem en pistol og skjøt mot politimennene. Ytterligere en uskyldig person som befant seg i området fikk også skuddskader.

Les også: Muslimer angrep i København – to drept – fem politifolk skadd

RADIKAL MUSLIM: Mesa Hodzic skjøt mot politiet under en pågripelse for handel for narkotiske stoffer. En politimann ligger kritisk skadd etter at Hodzic skjøt ham i hodet. Hendelsen fant sted i den danske fristaden Christiania. Bydelen er kjent for handel med narkotiske stoffer. (Foto: Skjermbilde/Millatu Ibrahim).

En av de danske polititjenestemennene ble truffet av en kule i hodet og måtte sendes på sykehuset med alvorlige skader. Den andre politimannen ble skutt i benet men er utenfor livsfare. Ytterligere en person som omtales som en turist, fikk lettere skader.

Hodzic ble etter en større innsats pågrepet i går morgen i nærheten av sin leilighet i Kastrup, i utkanten av København. Ved pågripelsen skal han igjen ha skutt mot politiet.

Denne gangen skjøt imidlertid politiet tilbake, noe som førte til at den muslimske narkotikalangeren ble påført alvorlige skuddskader og nå selv ligger på sykehus for behandling.

OPPDATERT: Det er nå informert fra media i Danmark at Mesa Hadzic døde på sykehus klokken 01.42 av skadene han fikk da politiet pågrep ham i går.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Pågripelsen på onsdag kom i forbindelse med at Hodzic skulle samle inn dagens omsetning fra en hasjbod.

Mesa Hodzic er nå mistenkt for minst tre mordforsøk, samt omfattende narkotikaforbrytelser. Han kommer opprinnelig fra Bosnia og Hercegovina, men har fått dansk statsborgerskap.

Også 25-åringen sin lillebror har blitt pågrepet av politiet. Han er mistenkt for handel med minst 48 kilo hasj, samt besittelse av en .22 kaliber pistol.

Les også: Terroristen i Danmark var kriminell innvandrer fra Midtøsten

STOR INNSATS: Dansk politi opplevde at to av deres egne ble skutt denne uken. En radikal muslim med bosnisk bakgrunn står bak den alvorlige hendelsen. (Foto: BT).

Københavns politisjef, Thorkild Fogde, påpekte i et intervju at onsdagsnattens og gårsdagens alvorlige hendelser vil bli en vekker for området.

– Det her gått aldeles, aldeles for langt. Det er helt enkelt ikke rimelig at en vanlig dansk familie skal sitte og våke over sin kritisk skadde sønn på Rigshospitalet, sier politisjefen og sikter til den skuddskadede politimannen.

Les også: Danmark: hver fjerde ikke-vestlige innvandrer begår lovbrudd

Tidligere siktet for drapsforsøk

Hodzic har tidligere sittet siktet for drapsforsøk, men ble da frikjent. Han skal som 19-åring ha overfalt en 21-åring med en stor kjøkkenkniv og stukket 21-åringen flere ganger. Den gang var Hodzic sin far og bror innblandet i saken.

Det opplyses også fra dansk politi at 25-åringen er eller har vært medlem av en ekstrem islamistisk gruppering kalt «Millatu Ibrahim». Gruppen skal ha koblinger til den internasjonale terrorgruppen Islamsk Stat.

Les også: Nytt lovforslag i Danmark: Vil deportere muslimske ekstremister

En dansk talsperson for Millatu Ibrahim har blitt siktet for terrorforbrytelser og flere medlemmer i gruppen oppgis å ha reist til Midtøsten for å kjempe med IS.

På et fotografi som ble publisert i danske medier kan man se den nå drapsmistenkte Mesa Hodzic medvirke i en video som har blitt produsert av islamistgruppen.

Dansk politi oppgir at man kjenner til Mesa Hodzic sin tilknytning til militante islamistgrupper. Man sier allikevel at man i nåværende stund ikke kan bedømme om Hodzic religiøse og politiske meninger har noen forbindelse med de forbrytelsene han er mistenkt for.

Les også: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

PÅ FILM: Den nå pågrepne Mesa Hodzic skal ha deltatt på flere videofilmer i regi av terrorgruppen Millatu Ibrahim. Flere av gruppens medlemmer har blitt siktet for terror eller har dratt til Midtøsten for å drepe ikke-muslimer og andre uskyldige mennesker. (Foto: Skjermbilde/Millatu Ibrahim).

Venstreekstremister og islamister i uhellig allianse

Fristaden Christiania i København har i mange tiår vært en verkebyll på det ellers idylliske danske samfunnet. Det startet ut som et fristed for mennesker som ønsket å kjøpe lettere narkotiske stoffer, men har utviklet seg til å bli en ghetto hvor arbeidssky og kriminelle venstreekstremister har søkt tilhold.

I tillegg har altså muslimer fått en fot i miljøet med salg og bruk, samt frakt av omsetninger fra narkotikasalget.

I sommer har dansk politi imidlertid slått hardt ned på kriminaliteten i området og den 17. juni ble en omfattende aksjon gjennomført på det som kalles «Pusher Street».

Politiet brukte blant annet motorsager for å rive ned de ulovlige hasjbodene, noe som ble møtt av steinkasting og voldelige angrep fra venstreekstremistene.

Etter oppryddingen av området valgte dansk politi også å publisere bildene av steinkasterne, som skapte ytterligere harme på venstresiden.

Les også: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av innvandrere i Danmark

«Politiet er maktesløse»

Den danske justisministeren Søren Pind har gått ut etter skyteepisoden mot politimennene.

– Dette er et brutalt og hardt angrep på oss alle

Både justisministeren og politikere fra flere partier oppfordrer innbyggerne i Christiania å selv bidra i kampen mot kriminaliteten i området.

Talsmann for «Christianittene», Kirsten Larsen, understreker at Christiania tar avstand fra vold, våpen og tunge narkotiske stoffer.

Hun sier at innbyggerne er sjokkerte over det som har skjedd.

Hun påpeker imidlertid at politiet er maktesløse mot kriminaliteten i området og etterlyser en legalisering av hasj i Danmark.

– Det er den eneste veien frem. Det kommer alltid å finnes et stort marked for den varen, ettersom det er veldig mange som bruker den, så det er meningsløst med mer forbud, kontroller og politimenn, avslutter hun.

Ingen norske medier har valgt å gå ut med navn, bilde eller etnisk bakgrunn på gjerningspersonen.

Relatert:

Exit mobile version