Site icon Lykten

Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Det har resultert i en kraftig økning av antallet moskeer og islamske bedehus, skriver Den Korte Avis. På bare ti år har det kommet til 55 nye moskeer og muslimske forsamlingssteder i Danmark.

Vårt naboland har nå 170 moskeer mot 115 i 2006. Det tilsvarer en økning på om lag 50 prosent og tilsvarer omtrent økningen i antall muslimer i Danmark.

Tallet vises i den nye kartleggingen «moskeer i Danmark», som professor i sosiologi og religion, Lene Kühle fra Aarhus Universitet, har gjennomført i samarbeid med forskningsassistent, MA. Malik Larsen, skriver det danske Kirkedepartementet i en pressemelding.

Den nye kartleggingen er kommet som et krav fra Dansk Folkeparti, som en del av en avtale fra mai 2016 om religiøse erklæringer, inngått mellom regjeringen, sosialdemokratene, Dansk Folkeparti og det konservative folkepartiet. Partene ble enige om at det var behov for en oppdatering av en lignende undersøkelse som ble foretatt i 2006.

Undersøkelsen viser også at moskeer blir brukt mer i dag, hvor sju til ni prosent av danske muslimer forventes å delta i fredagsbønn, i motsetning til for ti år siden. Da deltok fem til syv prosent i fredagsbønner og enda færre i daglige bønner.

Exit mobile version