Site icon Lykten

Kraftige protester mot innvandringskriminalitet i Roma

På asylmottaket bor det et 60-talls nigerianere. Det og sigøynerleieren som har eksistert i området i flere måneder, har forårsaket en bølge av kriminalitet i bydelen. Ran, innbrudd i hus og biler, åpenlys prostitusjon, narkotikasalg på gatene og seksuell trakassering av unge jenter skal ha eskalert etter at bydelen ble et sentrum for flyktninger og sigøynere.

Dette har forårsaket at både ungdommer og eldre beboere har reagert kraftig. Sammenstøt med politiet har skjedd flere kvelder på rad og lokalbefolkningen krever at nigerianerne og sigøynerne forsvinner fra bydelen.

Innbyggerne sier opptøyene ikke er rasistiske men at de er oppgitt over det de mener er årelang forsømmelse fra myndighetenes side som har tillatt sigøynere, innvandrere og asylsøkere å slå seg ned i forstedene til hovedstaden uten å sørge for tilstrekkelig med hjelp og bistand.

UROLIGHETER: Hundrevis av lokale innbyggere har demonstrert mot den økende kriminaliteten som har kommet i kjølvannet av etableringen av et asylmottak og en sigøynerleir i deres nærområde. Europeisk presse kaller demonstrasjonene for rasistiske og fremmedfiendtlige.

FN krever respekt

FN’s høykommisjonær for flyktninger fordømmer volden og sier at flyktninger som flykter fra krig fortjener beskyttelse, respekt og integrering, og ikke «uakseptable» episoder med vold og intoleranse.

Opptøyene mot den ukontrollerte innvandringen til hovedstaden kommer etter at et rekordstort antall flyktninger har kommet til landet etter konfliktene i Syria og Afrika.

40.000 demonstrerte mot ulovlig innvandring

Frieord.no skrev i oktober om omfattende demonstrasjoner i Milano i oktober hvor over 40.000 mennesker demonstrerte mot den ulovlige massinnvandringen til landet.

STOR DEMONSTRASJON: En massiv demonstrasjon mot ulovlig innvandring med minst 40.000 deltakere fant sted i Milano i Italia i oktober. Norske medier valgte å ikke omtale demonstrasjonen.

Italia skal ha over 4.4 millioner registrerte innvandrere og over 670.000 ulovlige innvandrere som lever utenfor samfunnet. Bare på de første fire månedene i 2014, skal det ha kommet over 25.000 afrikanske flyktninger til øya Sicilia.

Dette skaper uro i landet som allerede sliter stort etter de økonomiske nedgangstidene det siste tiåret. Arbeidsledigheten i Italia ligger på nesten 13 prosent, mens den for italiensk ungdom er på skyhøye 44 prosent. Disse faktorene gjør at Italia nå opplever uroligheter og demonstrasjoner over hele landet.

Exit mobile version