Site icon Lykten

Krever at klimaaktivister får terrorstempel

Klimaaktivister sperrer vei i Sverige. (Foto: Samnytt.se).

I forrige uke døde en 44 år gammel kvinne i den tyske hovedstaden Berlin etter at ambulansen ble stoppet av en gruppe klimaaktivister som hadde barrikadert veiene.

Etter hendelsen har kritikken mot klimaaktivistene blitt intensivert i landet og startet en intens debatt om sivil ulydighet og lovbrudd utført med «gode intensjoner».

Les også: Politiets bilder viser at klimaekstremister blokkerer ambulanse ved sykehus

Bare hittil i år har utrykningskjøretøy under livreddende oppdrag blitt stoppet ved 18 tilfeller. Samtidig opplyser gruppen Letzte Generation at man kommer til å fortsette å gjennomføre ennå flere og mer omfattende aksjoner.

Sammenlignes med terrorister

Grenser har blitt tråkket over og nå er det opp til rettsstaten å svare på aksjonene med tøffere reaksjoner, konstaterer lederen for innenriksrådet, Andreas Lindholz.

Les også: VIDEO: Miljøaktivist sparker sort mann i ansiktet

Ifølge terroreksperten Bettina Röhl, er klimaaktivistene på vei til å bli en ekstremistbevegelse, der målet helliger midlene. Hun sammenligner klimaaktivistene med den venstreekstreme terrorgruppen Røde Arme Fraksjon i Vest-Tyskland på begynnelsen av 1970-tallet.

«Selv den tidens protestbevegelse startet med sabotasje og at man kastet pudding. Så var det mange som ropte etter flere aksjoner og «revolusjon», sier hun.

Les også: Klimaekstremister hindret ambulanse – slipper fengsel

I september skal det føderale kriminalpolitiet Bundeskriminaltamt ha advart for angrep på kritisk infrastruktur som kjernekraftverk, gassledninger eller tung godstrafikk. I følge etterretningstjenesten Verfassungsschutz er klimabevegelsen i ferd med å bli tatt over at venstreekstremister som forsøker å radikalisere den.

Les også: BILDER: Venstreekstremister og islamister har tatt over miljøbevegelsen

Exit mobile version