Site icon Lykten

Kristne friskoler stadig mer populære blant ikke-troende – verdier og ro lokker familiene

Illustrasjonsbilde / Pixabay).

Stadige rapporter om kaos, trusler, vold, narkotika og seksuelle overgrep på offentlige skoler i Vesten gjør at foreldre leter etter trygge alternativer for sine barn.

Man ønsker tradisjonelle vestlige verdier og etikk fra både lærerne, men også medelevene. Dette ser det ut til at man finner hos de kristne friskolene.

Undersøkelser viser at stadig flere foreldre, selv de som ikke er kristne, har kristne friskoler som sine førstevalg for barna før de i det hele tatt begynner på barneskolen.

Der man før anså kristne skoler som strenge og med stort fokus på religion, så ser man altså i dag på dem som et sted der barna kan få trygghet og tradisjoner, ro og orden, samt at man opplever en høyere kvalitet på undervisningen, nettopp som følge av dette.

Ifølge leder for det Kristne Friskolerådet i Sverige, Bo Nyberg, så er foreldre svært fornøyde med at man har fritt skolevalg og at man nå ønsker å etablere kristne friskolealternativ i samtlige svenske kommuner. Han mener at alle føler seg bedre av å ta del av de kristne verdiene, om man tror på Gud og Jesus, eller ikke.

Exit mobile version