Site icon Lykten

Kvinne i rullestol gruppevoldtatt av fem menn

En svensk kvinne skal ha blitt utsatt for en svært grov gjengvoldtekt i Visby på Gotland av fem ukjente menn.

33-åringen, som er avhengig av å bruke rullestol, skal ha delt en taxi med en mann og under turen måttet bruke toalettet. Mannen i taxien skal da ha tilbudt kvinnen å bruke hans toalett.

Men da de ankom boligen skal mannen ha tatt fra henne rullestolen og utnyttet den forsvarsløse kvinnen seksuelt. I boligen skal det i tillegg ha oppholdt seg eller ankommet minst fire andre fremmede menn, som også voldtok kvinnen.

Alle mennene skal være i 20-års alderen.

Les også: Funksjonshemmede kastes ut i Sverige – flyktninger flytter inn

Gjengvoldtekten skal ha skjedd over det som svensk politi beskriver som i «noen timer».

Etter gjengvoldtekten skal kvinnen ha fått tilbake rullestolen sin og klarte å forlate boligen. Hun skal da ha ringt politiet.

Ifølge lokalavisen Hela Gotland skal politiet ha sperret av eiendommen der hendelsen fant sted.

DET VAR EN GANG: Svensk trygghet og idyll har de siste tiårene blitt erstattet av en ny og brutal hverdag der selv de svakeste i samfunnet ikke skånes. En 33 år gammel rullestolbunden kvinne ble på søndag gruppevoldtatt av fem menn i Visby på Gotland.

Kvinnens advokat sier at 33-åringen nå får profesjonell hjelp og at hun har det svært tungt. Det er ikke bare selve gruppevoldtekten, men hele prosessen i ettertid som er en stor påkjenning for kvinnen.

– Hun har mer eller mindre brutt sammen etter de tøffe avhørene som politiet har hatt med henne. Det er iallefall ikke noe som leger sårene hennes, omstendighetene tatt i betraktning, sier Staffan Fredriksson.

Retten skal denne uken fastslå om de pågrepne skal siktes og fengsles for gjengvoldtekten.

Ny svensk lov

Svenske myndigheter innførte denne høsten en ny lov, hvor domstoler kan hemmeligholde de siktedes identiteter, noe som er gjort i denne saken.

Det har derfor ikke vært mulig for svenske nyhetssider å få tak i verken navn eller bakgrunn til de pågrepne.

Loven skal ha blitt enstemmig stemt igjennom av samtlige partier i den svenske riksdagen.

Det har allikevel rukket å komme ut endel opplysninger om de som sto bak. Dette fotografiet skal vise noen av de som var involvert i gruppevoldtekten:

Relatert:

 

Exit mobile version