Site icon Lykten

Kvinne voldtatt under gatefest i København

Det skal ha vært under den såkalte «Distortion-festivalen» hvor et stort antall mennesker samler seg i sentrale København, at en kvinne skal ha blitt voldtatt på torsdag.

Politiet fikk en melding om at kvinnen skal ha blitt overfalt og voldtatt rett etter midnatt ved Dronning Louises Bro i København.

Les også: Dansk kjærestepar mishandlet av afrikanere på julaften (Obs: sterke bilder).

Den 19-årige kvinnen skal ha vært på vei hjem og selve voldtekten skal ha vært kortvarig, da kvinnen maktet å forsvare seg selv og gjøre kraftig motstand.

Politiet avsperret området og søkte med hunder og  politihelikopter, uten at man fant gjerningsmannen. Det skal også ha vært mørkt på stedet, som gjorde det vanskelig for kvinnen å gi et godt signalement.

Les mer: Afrikanere mishandlet kvinne på buss i Danmark – ble sparket og ranet

SØTORVET: Her ved enden av Dronnings Louises Bro, kalt Søtorvet, skal overfallsvoldtekten av den 19 år gamle danske kvinnen funnet sted. (Google Streeview).

Gatefest

Gatefesten «Distortion» finner sted i sentrum av København hvert år og trekker til seg så mange som 100.000 mennesker.

Politiet måtte be arrangørene skru av høyttalerne ved to anledninger, da man var bekymret for festivaldeltakernes sikkerhet, sier visepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra politiet i København.

Les mer: Danmark: Syrisk innvandrer tilbød nabo sex med drept kvinne

Man skal også ha anholdt rundt et dusin personer for ulike ordensforstyrrelser og blant annet en person med innreiseforbud til landet.

Rundt 40 musikkscener gjorde at politiet var tilstede med to politihelikoptre og svært mange politibetjenter på gatene. I et intervju på dansk TV ble det det store politioppbudet begrunnet med at man ikke ønsket «Køln-tilstander».

Det var også satt opp vakthold inn mot universitetet av frykt for at festen skulle komme inn på området der.

Lydnivået skal ha vært så høyt at man skal ha fått inn klager helt fra Rigshospitalet som ligger nesten en halv kilometer fra festivalområdet.

Les mer: 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

Nasjonaldagen

Det er forøvrig nasjonaldagen til Danmark i morgen, noe som feires på en langt mer edruelig måte enn i Norge. Hvis dagen faller på en ukedag så har man sjelden fri og det eneste man kan merke av dagen er at danskene pynter seg litt ekstra og gjerne spiser en bedre middag.

Frieord og redaksjonen gratulerer våre kjære naboer med morgendagen!

NASJONALDAGEN: Imorgen feirer våre naboer sin nasjonaldag. Frieord gratulerer! (Foto: Frieord).
Exit mobile version