Site icon Lykten

Kvinner er fritt vilt på kjøpesenter i Gøteborg – blir omringet og seksuelt trakassert av innvandrergjenger

Et populært kjøpesenter i Gøteborg har kommet i nyhetene i svenske aviser etter flere rapporter om hvordan innvandrergjenger omringer, beføler og seksuelt forgriper seg på både ansatte og besøkende.

Ifølge svensk politi skal det dreie seg om såkalte «enslige flyktningbarn» som skaper utryggheten. Det skal ha gått så langt at man har måttet stenge kjøpesenteret etter en spesielt grov episode.

Det skal være innvandrere fra forstedene i Gøteborg som reiser inn for å bruke kjøpesenteret som sentral for å selge narkotika, tyvegods og kontakte jenter.

Les mer: Sigøynere sex-sjikanerte norske 12-åringer utenfor kjøpesenter i Bergen

UTRYGG: Linnea Lorentsson som arbeider i Nordstan kjenner seg utrygg når hun forlater jobben. Nå vurderer flere av de kvinnelige ansatte å si opp jobbene sine. (Foto: Privat).

De fleste ungdommene kommer fra Nord-Afrika, i særdeleshet Marokko.

Les mer: Tenåringsjenter sex-trakassert av innvandrergjeng på kjøpesenter i Kiel

– Det er mye narkotika som florerer. Jeg anbefaler ikke engang min egen sønn å reise ned til Nordstan. Det er risiko for ran, men også trakassering av jenter, forteller politimannen Rikard Sörensen.

Nå har også de butikkansatte slått alarm om seksuell trakassering, ifølge den svenske avisen Expressen, på tirsdag.

Les mer: Nytt kjøpesenter i Oslo får muslimsk navn

De såkalte flyktningbarna tafser på unge kvinner som jobber i butikkene, i en slik grad at de kvinnene kjenner seg utrygge på sine egen arbeidsplass. En ung forteller om en kollega som ble befølte henne på magen. Ifølge kvinnen skal han ha ønsket å putte hånden i buksene hennes.

– Jeg vet at det er stort problem for kvinner som omringes av disse guttene eller mennene på kjøpesenteret. Det er forferdelig og en kriminell handling, sier talskvinne for politiet, Ulla Brehm, til Expressen.

Les også: Utlending prøvde å kidnappe 3-åring på kjøpesenter i Narvik

Situasjonen har blitt så alvorlig at at de ansatte vurderer å si opp jobbene sine for å slippe å bli antastet. Butikkpersonale forteller at man blir utsatt for seksuell trakassering både til og fra jobben, samt under arbeidstiden.

– Det er en ekkel følelse. Jeg ringer alltid og prater med noen når jeg er på vei til jobben. Jeg hadde aldri reist til Nordstan på fritiden, forteller 24-åringen Emma.

Hun forteller om hvordan flyktningbarna forteller henne at de ønsker å gjøre ulike ting med henne.

Les også: Kvinne voldtatt i parkeringsgarasjen under kjøpesenteret i Alta

Trakasseringene foregår så ofte at Emma ikke kjenner at det er noen ide å politianmelde dem. Istedenfor vurderer hun å si opp jobben sin, selv om hun elsker den.

Exit mobile version