Site icon Lykten

Le Pen ligger best an før valget i Frankrike

I en fersk meningsmåling får Marine Le Pen 26 prosent, noe som er hele ni prosentenheter mer enn nåværende president Francois Hollande. Hollande har i lenger tid vært svært upopulær på grunn av den høye arbeidsledigheten og dårlige økonomiske veksten i landet.

Tidligere president Nicolas Sarkozy, som har uttalt at han muligens kommer til å gjøre comeback, ligger imidlertid bare en prosentenhet bak Le Pen. Sarkozy ble imidlertid denne måneden satt under etterforskning for å ha å ha vært involvert i straffbare forhold i forbindelse med en politisk kampanje.

Meningsmålingene viser uansett at franskmenn ikke er fornøyde med sosialisten Hollandes arbeid. Den viser også at Le Pen har en høyere støtte blant arbeiderklassen og lavtlønte arbeidere, mens Sarkozy har sin sterkeste støtte blant de rike i samfunnet.

Marion Le Pen

Avisen The Columnist spekulerer om det kan bli den 24-årige Marion Le Pen, niesen til Marine Le Pen og barnebarnet til grunnleggeren av Nasjonal Front, Jean-Marie Le Pen, som kommer til å bli Frankrikes fremtidige president fra den populære familien.

Exit mobile version