Site icon Lykten

– Lettkledde kvinner har selv et ansvar for at de blir voldtatt

Det er danske Ekstra Bladet som skriver om den 16 år gamle muslimske gutten Ebrahim Said, som i et innlegg i Weekendavisen oppfordrer danske kvinner til å bruke slør eller hijab.

Kvinnens ansvar

I den siste utgaven av Weekendavisen skriver den unge debattøren Ebrahim Said, som i den senere tid har stått bak flere innlegg i landsdekkende aviser, i et innlegg under overskriften «Kvinnens ansvar», at lettkledde kvinner har et medansvar for at de blir voldtatt.

– Det er faktisk ganske enkelt. Hvis en kvinne velger å gå mer eller mindre naken gjennom indre by klokken to på natten, så utfordrer hun skjebnen. Hun vet, mer enn noen andre, at risikoen for å bli voldtatt er usannsynlig høy. Nettopp på grunn av hennes påkledning og det klærne utstråler, skriver  Ebrahim og fortsetter:

– Det er veldig viktig å understreke at gjerningsmannen absolutt ikke har rett til å begå overgrep bare fordi han ikke kan styre sine lyster. Men kvinnen deler også i mange henseender et medansvar. For hvis hun med sin topp, utringing og hullete bukser, mot alle odds, går alene gjennom en park eller en mørk bakgate, så bærer hun sannelig også et medansvar.

Ebrahim, som er født og oppvokst i Danmark, mener derimot at slør vil kunne forhindre mange voldtekter:

– Nå er jeg bare 16 år gammel, men hvis jeg en dag får en datter, så vil jeg naturligvis også råde henne til ikke å fly gjennom Vollsmose lettkledd og i fristende klær midt på natten. Er jeg så patriarkalsk eller kvinnefiendtlig? Nei, egentlig bare en god far som ikke skjuler konsekvensene av ens handlinger, inkludert påkledningen.

– Saken er at lettkledde kvinner har en større tendens til å bli antastet eller voldtatt enn for eksempel kvinner med slør. For i motsetning til den lettkledde, så utstråler kvinnen med slør rett og slett ingen interesse for kontakt med det motsatte kjønn, skriver han.

Voldtekter

Tall fra Danmark viser at innvandrere er sterkt overrepresentert på voldtektstatistikken. 35 prosent av alle dømte voldtektsforbrytere i årene 2004 til 2013 var innvandrere.

Reagerer sterkt

Politisk journalist Mette Viktoria Pabst reagerer sterkt på holdningene til den unge muslimen.

– Det kan aldri være kvinnens skyld at hun blir voldtatt. Og jeg kan på ingen måte se hvordan hun skulle ha et medansvar uansett hvor utfordrende hun går kledd. De eneste som har et ansvar er gjerningsmennene. Det er de som er skyldige og dem samfunnet skal stoppe.

I dag anslås det at tre av fire voldtekter aldri anmeldes til politiet i Danmark og Pabst advarer mot at debattinnlegg som  Ebrahim Saids er med på å fremme den tendensen.

– Det er akkurat slike påstander som kan få folk til å tvile på voldtektsofre og få noen til å være tilbakeholdne med å anmelde voldtekter. Som samfunn kan vi simpelthen ikke komme dit hvor en kvinne, som har blitt voldtatt, skal føle at hun har skyld i det selv, sier hun.

Exit mobile version